Guvernul de la Roma vrea să aducă încă un constructor auto în Italia pe lângă Stellantis

Da mai departe!

Guvernul de la Roma lucrează de mai multe luni pentru a aduce un alt mare producător auto în Italia, pe lângă grupul Stellantis, proprietarul Fiat, a declarat miercuri ministrul italian al Industriei, Adolfo Urso, transmite Reuters.

Comentariile lui Adolfo Urso vin după o serie de contre între Guvernul de la Roma şi grupul Stellantis, cu privire la producţia realizată în Italia de proprietarul mărcii Fiat.

În luna decembrie 2023, Fiat, cea mai importantă marcă italiană din portofoliul Stellantis, nu a fost lider de vânzări pe piaţa din Italia, pierzând acest titlu în favoarea Volkswagen, o premieră în aproape un secol.

Guvernul de la Roma discută cu Stellantis, care deţine brandurile Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo, cu privire la planurile sale pe termen lung pentru sectorul auto, planuri care includ o ţintă referitoare la majorarea producţiei de automobile realizată în Italia, până la un milion de vehicule pe an, de la aproximativ 750.000 de unităţi anul trecut.

La începutul acestei luni, Guvernul condus de Giorgia Meloni a lansat o nouă schemă de stimulare a achiziţiilor de automobile noi, cu un buget de 950 de milioane de euro pentru acest an. Urso a spus atunci că autorităţile de la Roma au resurse financiare de aproximativ şase miliarde de euro pentru a susţine producţia locală în 2025 şi anii următori.

„Dacă nu va exista o majorare a producţiei, care a scăzut dramatic în ultimii ani, fondul pentru industria auto, cu o valoare de aproximativ şase miliarde de euro, va fi folosit, începând de anul următor, pentru a susţine noi facilităţi de producţie, pentru a consolida componentele şi, desigur, pentru a sprijini înfiinţarea unui alt constructor auto”, a declarat miercuri Urso în cursul unei audieri în Parlament. Acesta este „un plan pe care vrem să îl urmărim şi asupra căruia am lucrat timp de mai multe luni prin discuţii internaţionale”, a adăugat oficialul italian.

Related posts