Grupul Volkswagen a pierdut automobile în valoare de 155 milioane de dolari în urma incediului navei Felicity Ace

Da mai departe!

Cargobotul care săptămâna trecută a luat foc în Oceanul Atlantic, în timp ce transporta circa 4.000 de autoturisme produse de grupul Volkswagen, ar putea să coste producătorul auto german cel puţin 155 de milioane de dolari, potrivit estimărilor firmei de consultanţă Russell Group, transmite Bloomberg.

Din bunurile cu o valoare totală de aproximativ 438 milioane de dolari care erau la bordul navei Felicity Ace, care luat foc săptămâna trecută la sud de Insulele Azore, firma de consultanţă Russell Group a estimat luni că aproximativ 401 milioane de dolari erau automobile. Grupul Volkswagen avea la bordul navei automobile mărcile VW, Porsche, Audi şi Lamborghini, care urmau să ajungă în SUA.

Un purtător de cuvânt de la Volkswagen nu a dorit să facă comentarii cu privire la acest subiect. Însă, firma Mitsui OSK Lines Ltd, operatorul navei Felicity Ace, a informat că două remorchere cu echipamente pentru stingerea incendiilor urmează să ajungă luni în apropierea navei şi împreună cu echipa iniţială de salvare, care se află deja la bord, vor începe să stingă incendiul. Nu există scurgeri de petrol iar nava este în continuare stabilă, a adăugat compania de transport.

Evaluarea făcută de Russell Group pleacă de la ipoteza că toate vehiculele aflate la bordul navei Felicity Ace au fost pierdute, a precizat un purtător de cuvânt. Firma de consultanţă estimează că celelalte companii auto care aveau şi ele automobile la bordul navei au pierdut vehicule cu o valoare totală de aproximativ 246 milioane de dolari.

Cargobotul Felicity Ace are o lungime de aproape 200 metri lungime şi se îndrepta dinspre portul Emden, Germania, spre portul Davisville, în statul american Rhode Island, când în data de 16 februarie a izbucnit un incendiu pe una dintre punţile pentru maşini. 

Related posts