Evoluțiile din Ucraina provoacă îngrijorare grupului Renault

Da mai departe!

Grupul auto francez Renault, care deţine pachetul majoritar de acţiuni la constructorul rus Avtovaz, urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei din Ucraina pentru a identifica posibilele efecte asupra afacerilor sale, a declarat marţi un purtător de cuvânt de la Renault pentru Reuters.

„Urmărim cu foarte mare atenţie discuţiile diplomatice. La acest moment, este prematur să estimăm care ar putea fi sancţiunile”, a declarat directorul de comunicare externă de la Renault, Rie Yamane, la întrebarea dacă firma are planuri de rezervă pentru momentul în care guvernele occidentale vor introduce sancţiuni împotriva Rusiei.

SUA şi aliaţii europeni urmează să anunţe marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, după ce Vladimir Putin a ordonat luni seara armatei ruse „să menţină pacea” în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina cărora le-a recunoscut independenţa.

Separat, cel mai mare constructor auto din Rusia, Avtovaz, o companie controlată de Renault, a anunţat că încearcă să îşi asigure surse alternative de aprovizionare cu semiconductori în situaţia în care sancţiunile americane vor duce la întreruperea livrărilor către Rusia.

Casa Albă i-a avertizat pe producătorii americani de chipuri să fie pregătiţi pentru noi restricţii cu privire la exporturile spre Rusia, în situaţia în care Moscova va ataca Ucraina, inclusiv pentru o posibilă blocare a accesului Rusiei la livrările mondiale de echipamente electronice.

„Desigur că analizăm posibilităţile de a găsi alternative în caz de sancţiuni”, a declarat CEO-ul de la Avtovaz, Nicolas Maure, cel care între 2006 şi 2016 a condus uzina Dacia şi apoi toate operaţiunile Dacia şi Renault din România. 

Related posts