Grupul Hyundai-Kia devine al 3-lea producător auto mondial

Da mai departe!

Hyundai-Kia a depășit Renault-Nissan și Stellantis în clasamentul mondial al producătorilor auto. Grupul sud-coreean Hyundai-Kia a devenit, în primul semestru din 2022, al treilea producător auto mondial, datorită livrării a 3,3 milioane de unități.

Grupul din Coreea de Sud a urcat pe locul trei datorită vânzării a 3,3 milioane de vehicule. Pe locul patru se află Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, cu 3,14 milioane de vehicule, iar pe cinci, grupul Stellantis, cu 3,01 milioane de unități.

La finalul anului 2021, Grupul Hyundai s-a clasat pe locul 5 în clasamentul producătorilor auto, dar, datorită unei game de produse mai noi care au permis cucerirea a noi segmente de piață, au urcat două poziții în defavoarea a două grupuri multinaționale gigant care au în subordine mult mai multe mărci decât au coreenii.

La finalul primului semestru din acest an prima poziție în clasamentul mondial al producătorilor auto în funcție de vânzări este ocupată, ca și în trecut, de Toyota. Grupul japonez a comercializat, conform datelor proprii, 5,1 milioane de vehicule.

Pe locul secund se află germanii de la Volkswagen, cel mai puternic producător european comercializând pe întregul mapamond 4 milioane de vehicule.

Related posts