Greenpeace dă în judecată Volkswagen

Da mai departe!

Greenpeace a trasmis în luna septembrie un „ultimatum” câtre Volkswagen prin care cerea printre altele încetarea producţiei de maşini cu motor cu ardere internă până în 2030 şi reducerea emisiilor de carbon cu cel puţin 65% faţă de nivelurile din 2018. Acum la 8 săptămâni distanţă „în lipsa unor măsuri concrete” Greenpeace a decis să lanseze un proces companiei auto.

Ca răspuns la acţiunea Greenpeace, Volkswagen a trasmis că nu vede în intentarea de procese individuale o soluţie adecvată pentru abordarea unei probleme la nivelul întregii societăţi, relatează Reuters.

„Volkswagen s-a angajat deja în mod clar în luarea de măsuri prin Acordul de la Paris privind climă în 2018 şi are cea mai ambiţioasă strategie de electrificare, investind 35 de miliarde de euro în electromobilitate până în 2025”, a declarat un purtător de cuvânt în septembrie, când Greenpeace a trimis cererile sale companiei germane.

Un proces similar a fost intentat la sfârşitul lunii septembrie de şefii organizaţiei germane de mediu Deutsche Umwelthilfe împotriva BMW şi Daimler, când ambele companii au respins şi cererea de a înceta producţia de maşini pe bază de combustibili fosili până în 2030.

Procesele se bazează pe două cazuri anterioare legate de climă: o hotărâre germană din mai 2020, potrivit căreia ţara nu reuşeşte să protejeze generaţiile viitoare de consecinţele schimbărilor climatice, şi o hotărâre olandeză, care ordona companiei petroliere Shell să reduce emisiile sale – pentru prima dată când o companie privată a fost considerată responsabilă pentru impactul său asupra climei.

Related posts