Ford va opri producţia la o fabrică din SUA din cauza deficitului global de semiconductori

Da mai departe!

Ford a anunţat că va opri săptămâna viitoare producţia la fabrica sa din Michigan, unde este produs modelul Mustang, din cauza deficitului global de semiconductori, transmite Reuters.

Industria auto se confruntă cu un deficit global de semiconductori, provocat de pandemie, care a forţat companiile să-şi reducă producţia, deşi preţurile ridicate ale maşinilor au compensat parţial impactul.

Luna trecută, Ford avertiza că deficitul de semiconductori va duce la o scădere a producţiei sale în primul trimestru din 2022. În februarie, compania a oprit timp de o săptămână producţia la fabrica sa din Kansas, unde este fabricată camioneta F-150, tot din cauza deficitului de cipuri.

În schimb, producţia la alte uzine din America de Nord nu este afectată, a informat Ford.

Şi General Motors (GM) va opri săptămâna viitoare producţia la fabrica sa din Michigan, unde sunt produse modelele Cadillac CT4, Cadillac CT5 şi Chevrolet Camaro, din cauza lipsei de componente.

GM oprise timp de două săptămâni producţia la uzina din Indiana (unde sunt produse modelele Chevrolet Silverado 1500 şi GMC Sierra 1500), tot din cauza deficitului global de semiconductori.

Related posts