Ford Motor va suspenda sau reduce producţia la opt din fabricile sale din cauza crizei semiconductorilor

Da mai departe!

Ford Motor intenţionează să suspende sau să reducă producţia la opt dintre fabricile sale din Statele Unite, Mexic şi Canada, pe parcursul săptămânii viitoare, din cauza problemelor de aprovizionare cu semiconductori, a declarat vineri un purtător de cuvânt pentru Reuters.

Schimbările au fost anunţate la o zi după ce producătorul auto din Detroit a avertizat că o lipsă de cipuri va duce la o scădere a volumului producţiei de vehicule în trimestrul actual.

Producţia la fabricile din Michigan, Chicago şi din Cuautitlan, Mexic va fi suspendată. În Kansas City, producţia camionetelor sale F-150 va fi oprită, în timp ce un schimb va funcţiona pentru producţia camionetelor sale Transit.

Producătorul auto din Detroit va lucra, de asemenea, un singur schimb sau cu program redus la fabricile sale din Dearborn, Kentucky, şi Louisville, în timp ce va elimina orele suplimentare la fabrica sa din Oakville, din Canada.

Toate modificările vor fi aplicate pentru săptămâna care începe pe 7 februarie. Acţiunile Ford au scăzut vineri, după ce producătorul de automobile a afişat venituri trimestriale mai mici decât se aştepta şi a prognozat o redresare mai lentă a producţiei de vehicule în 2022 decât rivalul General Motors. Cu toate acestea, compania a spus că se aşteaptă ca volumul producţiei de vehicule să se îmbunătăţească semnificativ în a doua jumătate a anului.

Related posts