Ford dezvăluie Puma Titanium X, ce va fi prezentat la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt

Da mai departe!

Ford a dezvăluit astăzi pentru prima dată modelul elegant și bogat în tehnologii Ford Puma Titanium X, înainte de debutul public al acestuia la Salonul Auto de la Frankfurt din Germania, care va avea loc săptămâna viitoare.

Îmbunătățind SUV-ul Puma prin tehnologii, confort și un nivel al ergonomiei premium, noul Puma Titanium X este primul model Ford care oferă huse detașabile și lavabile pentru scaune, care îi vor ajuta pe clienți să își păstreze senzația de interior premium și primele scaune cu masaj lombar din segment, pentru un confort sporit pe parcursul călătoriilor.

Alte tehnologii sofisticate ce vin în echiparea standard includ încărcarea wireless pentru dispozitivele smartphone, primul hayon cu sistem de deschidere de tip “mâini libere” din segment și un sistem de sunet premium B&O. Puma Titanium X oferă de asemenea detalii și finisaje exterioare și interioare unice, care completează designul seducător al modelului.

„Asemenea noului Ford Puma ST-Line X, pe care l-am dezvălui la începutul acestui an, noul nostru Puma Titanium X are caracterul său distinct”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte, Marketing, Vânzări și Service la Ford Europa. „Tehnologiile standard rezervate de regulă limuzinelor oferă acum un confort excepțional pentru clienții SUV-urilor compacte”.

Noul Ford Puma îmbină un design exterior uimitor, cel mai bun spațiu de încărcare din segment – fără compromis și o tehnologie sofisticată mild-hybrid pentru clienții din Europa.

Stil și specificații premium

Specificațiile premium oferite în dotarea standard conferă un nou grad de lux segmentului SUV, permițându-le clienților Puma Titanium X să beneficieze de experiențe de condus pline de încredere și de un confort fără precedent.

Husele de scaune detașabile care pot fi spălate la mașină prezintă un sistem integrat elegant cu fermoar, ceea ce permite să fie îndepărtate cu ușurință folosind o singură mână. Husele prietenoase pentru familie fac mai ușoară ca oricând curățarea sucului vărsat sau urmele lăsate de animalele de companie, contribuind la păstrarea senzației de prospețime in interior. În plus, pentru husele disponibile aftermarket vor exista opțiuni de personalizare mai vaste pentru proprietari.

Inovațiile suplimentare pentru scaune includ scaune frontale cu masaj lombar care pot ajuta la revitalizarea mușchilor solicitați în timpul călătoriei și contribuie la drumuri mai relaxante. Acționate prin apăsarea unui buton, scaunele reglabile electric dispun de un sistem de masaj cu trei camere, cu direcții de rulare reglabile și cu trei niveluri de intensitate. Camerele gonflabile permit, de asemenea, ajustarea treptată a conturului dorsal din zona superioara, centrală și inferioară a scaunelor – ajutând șoferul și pasagerul din față să-și ajusteze in mod precis poziția scaunului pentru a beneficia de confort sporit.

Interiorul lui Puma Titanium X prezintă, de asemenea, un volan cu efect de piele, aplicații cu efect de lemn care înconjoară rama clusterului și panoul de instrumente, și inserții de țesături moderne pentru interioarele ușilor.

Tehnologiile standard sofisticate ajută șoferul și pasagerii să rămână conectați în timpul drumului. O placă/suport de încărcare wireless aflată sub panoul de bord poate reîncărca smartphone-uri compatibile fără a fi nevoie să conectați cabluri de încărcare – eliberând cele două intrări USB ale lui Puma.

Dispozitivele pot rămâne conectate prin Bluetooth la sistemul de comunicații și divertisment standard Ford SYNC 3 în timpul utilizării încărcării wireless, permițând șoferilor Puma să controleze sistemul audio, navigarea și smartphone-urile conectate, utilizând comenzi vocale simple. Sistemul oferă compatibilitatea Apple CarPlay și Android Auto™ fără costuri suplimentare și o calitate bogată a sunetului prin intermediul sistemului de sunet B&O standard de 57-watt, cu 10 boxe, reglat dinamic pentru a asigura o experiență audio deplină, indiferent de poziția scaunului.

Funcții suplimentare standard de confort și ergonomie includ Controlul Electronic Automat al Temperaturii cu dublă zonă, ștergătoarele de parbriz cu sistem de detectare a ploii și senzorii de parcare spate.

Noul exterior al lui Puma Titanium X oferă o interpretare distinctivă și charismatică a SUV-ului Puma, care atrage toate privirile și a cărui “siluetă” este recunoscută instantaneu. Pasajele pronunțate ale rotilor – rezultând din optimizarea arhitecturii ampatamentului și ecartamentului mașinilor din segmentul B al Ford – sunt completate cu jante exclusiviste din aliaj de 18 inci, cu 10 spițe Pearl Grey.

Părții frontale a lui Puma i se conferă o identitate personalizată, cu finisaje unice de culoare neagră strălucitoare și cu evidențieri cromate pentru grila de tip fagure a modelului Titanium X. De asemenea, proiectoarele de ceață sunt prevăzute cu rame ce sunt integrate în orificiile prizelor de aer frontale.

Aceleași caracteristici de tratament sunt disponibile pentru pragurile laterale, în timp ce prizele de aer din spate și scutul antiderapant prezintă evidențieri gri metalice. Oglinzile laterale încălzite, cu corp colorat, includ indicatoare integrate și leduri care luminează solul adiacent ușii la deschidere.

Tehnologie mild-hybrid

Clienții Puma vor fi printre primii care vor beneficia de arhitectura sofisticată de tip mild-hybrid a Ford – adaptată pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil, în timp ce completează dinamica de vârf a lui Puma.

Tehnologia EcoBoost Hybrid vine în completarea motorului pe benzină EcoBoost de 1,0 litru dezvoltat de Ford cu un starter / generator integrat antrenat prin curea de 11,5 kW (BISG), care permite recuperarea și stocarea energiei pierdute, de obicei, în timpul frânării și a rulării libere, prin încărcarea unui set de baterii/acumulatori de 48 volți cu litiu-ion răcit cu aer.

BISG acționează, de asemenea, ca un motor, completându-se perfect cu motorul in trei cilindri cu frecare redusă, și utilizând energia stocată pentru a furniza cuplu în timpul conducerii normale și accelerației, utilizând totodată tehnologiile disponibile pe mașină.

Oferit în variante de 125 CP și 155 CP, sistemul inteligent auto-reglabil mild-hybrid poate utiliza energia stocată în baterie pentru a substitui cuplul – reducând astfel cantitatea de cuplu necesară motorului pe benzină și eficientizând nivelul de consum al combustibilului cu până la 9%, conform WLTP; sau pentru a suplimenta cuplul – sporind cuplul total generat de motor, pentru o performanță optimizată.

Tehnologii care inspiră încredere

Tehnologiile standard de asistență a șoferului concepute pentru a face experiența de condus Puma Titanium X mai confortabilă, mai puțin solicitantă și mai sigură includ sistemul Ford Lane-Keeping (Sistemul de menținere a benzii de rulare), îmbunătățit ulterior cu funcția Road Edge Detection (de Detectare a limitelor benzilor de rulare). Sistemul poate acum să recunoască locul în care un drum asfaltat se transformă în suprafață impracticabilă, cum ar fi o margine moale, cant/acostament dur cu pietriș sau iarbă, și poate aplica un cuplu pe volan pentru a împiedica vehiculul să se abată de pe partea carosabilă.

În plus, funcția Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection (Sistemul de asistență pre-coliziune cu detectarea pietonilor) poate detecta persoane care se află pe sau în apropierea drumului din față sau care pot tăia calea vehiculului. Sistemul este proiectat pentru a reduce severitatea unor coliziuni frontale care implică vehicule și pietoni sau pentru a ajuta șoferii să evite impactul în totalitate. Puma prezintă o versiune îmbunătățită a tehnologiei, cu un unghi mai larg al camerei, care ajută la o mai bună urmărire a mișcărilor pietonilor.

Tempomatul adaptiv cu Oprire-Pornire (Adaptive Cruise Control with Stop & Go), Recunoașterea semnelor de viteză (Traffic Sign Recognition) și Sistemul de centrare pe mijlocul benzii (Lane Centring) sunt, de asemenea, oferite, precum și sistem de avertizare asupra pericolelor locale (Local Hazard Information). Activată de modemul de bord FordPass Connect disponibil, tehnologia poate informa șoferii cu privire la o situație periculoasă aflată pe drumul pe care urmează să îl parcurgă, chiar dacă incidentul nu este vizibil din cauza drumului sau a altor vehicule.

„Puma este oferit cu o gamă de tehnologii fără precedent pentru segmentul său”, a declarat Norbert Steffens, inginerul principal de programe Puma. „Funcțiile sale, începând cu încărcarea wireless și până la Stop & Go, sunt concepute pentru a se încadra perfect în viața proprietarilor și transformă condusul lui Puma într-o experiență intuitiva și cursivă.”

Ergonomie inovativă

Noul Ford Puma oferă cel mai bun spațiu de încărcare din segment – 456 litri și soluții inovatoare de depozitare concepute pentru a oferi răspunsuri practice la problemele zilnice de depozitare.

Cu scaunele din spate pliate, Puma poate găzdui o cutie de 112 cm lungime, 97 cm lățime și 43 cm înălțime, în timp ce noul Ford MegaBox – dezvoltat pentru a satisface și chiar a depăși cerințele clienților privind spațiul pentru bagaje – oferă un spațiu de depozitare generos și versatil ce poate găzdui confortabil două genți de golf în poziție verticală.

În mod alternativ, cu podeaua portbagajului coborâtă, spațiul poate fi utilizat pentru a depozita echipament sportiv murdar sau cizme Wellington noroioase. Căptușeala sintetică a cutiei MegaBox și dopul de scurgere din partea inferioară facilitează curățarea cu apă.

Încărcarea lui Puma este ușurată si mai mult cu ajutorul sistemului de deschidere a hayonului de tip “mâini libere”, primul din acest segment al Ford, care poate fi deschis folosind o simplă mișcare de apăsare sub bara de protecție din spate, în timp ce hayonul prezintă un rulou integrat care se retrage automat, asigurând acces nerestricționat în zona de încărcare din spate.

Related posts