Kia investește în energia “verde” ca parte a eforturilor pentru încărcarea sustenabilă a automobilelor electrice

Da mai departe!

Kia și-a consolidat capacitățile în materie de sustenabilitate prin adăugarea de energie “verde” suplimentară la rețeaua sa de încărcare din întreaga Europă. Kia lucrează deja alături de rețeaua IONITY pentru a oferi soluții de încărcare eco-friendly pe autostrăzile europene. Datorită acestui recent parteneriat cu Digital Charging Solutions (DCS),  clienții Kia se pot bucura de beneficiul de a conduce un automobil cu emisii zero, fiind asigurați că activitatea lor de încărcare va fi compensată de energie regenerabilă.

Prin serviciul Kia Charge, Kia va determina cantitatea de energie pe care clienții săi europeni o folosesc pentru a-și încărca automobilele electrice (în conformitate cu reglementările privind protecția datelor) și va achiziționa numărul echivalent de megawați-oră (MWh) cu certificate GO („Guarantee of Origin”). În cazul mărcii Kia, energia regenerabilă provine din energia eoliană, iar DCS va folosi certificatele GO pentru a încărca rețeaua cu mai multă energie „verde”, care apoi alimentează punctele de încărcare și alte dispozitive electrice.

Furnizorii de energie „verde” generează energie cu emisii zero folosind resurse naturale, cum ar fi energia eoliană sau solară, care este apoi transformată în energie electrică. Un organism independent autentifică originea „eco” a fiecărei unități de putere produsă, măsurată în MWh, prin eliberarea unui certificat GO.

Jörg Reimann, CEO al Digital Charging Solutions, adaugă: „DCS este un motor cheie în viitorul mobilității sustenabile la nivel mondial. Lucrând cu certificate „GO”, garantăm că 100% din energia consumată în timpul fiecărui proces de încărcare EV este reintrodusă în rețea ca energie electrică de la turbinele eoliene europene. Acest lucru face ca cererea de electricitate verde să fie vizibilă pe piață și ajută la deschiderea drumului pentru un viitor mai sustenabil.”

Toată energia produsă, fie „verde” sau „gri”, este pompată în rețea și nu poate fi identificată sau selectată după tipul de utilizare. Clienții Kia au libertatea de a încărca la orice punct de încărcare public și este imposibil pentru companie să controleze sursa de energie folosită pentru alimentarea fiecăruia. Colaborarea mărcii Kia cu DCS este un efort de a crește cantitatea de energie verde disponibilă în rețea, angajându-se să să echivaleze fiecare megawat-oră de energie utilizată în încărcarea publică a clienților cu energie 100% regenerabilă.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „Impingând mai multă energie „verde” în rețea, putem crește mixul energetic în favoarea unor surse mai sustenabile.

„În timp, sperăm să facem parte dintr-o rețea extinsă care poate lucra direct cu furnizorii de energie regenerabilă care oferă clienților facilități de încărcare 100% eco-friendly. Cu toate acestea, până când nu există absolut nicio energie „gri” în rețea, această ultimă acțiune este un pas ferm în direcția corectă”, a conchis el.

Kia Charge – una dintre rețelele de încărcare cu cea mai rapidă creștere în Europa

În parteneriat cu DCS, serviciul Kia Charge oferă șoferilor acces la una dintre cele mai mari rețele publice de încărcare din lume, cu peste 300.000 de puncte de încărcare în 29 de țări europene. Utilizatorii serviciului public paneuropean integrat de taxare au acces la punctele de încărcare de la toți operatorii principali prin intermediul unei singure platforme pentru o utilizare simplă și ușoară.

Utilizatorii Kia Charge pot accesa punctele de încărcare de la toți operatorii principali prin cardul de încărcare Kia Charge sau aplicația Kia Charge. Nu sunt necesare contracte suplimentare cu alți furnizori, deoarece plățile se fac printr-o singură factură lunară.

Un beneficiu suplimentar pentru utilizatorii Kia Charge este accesul la rețeaua IONITY, un serviciu public integrat de încărcare pan-european cu peste 1.600 de puncte de încărcare de mare putere în 24 de țări europene în cadrul rețelei IONITY. Încărcătoarele de mare viteză de 350 kW suportă încărcarea ultra-rapidă a noului Kia EV6 de la 10% la 80% în doar 18 minute.

Kia Charge este disponibil în prezent pe 16 piețe europene: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit.

Viitorul sustenabil

Kia și-a prezentat obiectivele privind sustenabilitatea în cadrul strategiei „Plan S” dezvăluită anul trecut, din care, o parte semnificativă o va constitui introducerea unei game de mașini de pasageri 100% electrice în Europa până în 2035. Primul său automobil electric dedicat, EV6, a sosit recent în Europa cu foarte mare apreciere și a atras comparații pozitive cu multe mărci premium.

Brandul Kia a suferit o transformare uriașă pentru a deveni un lider global în domeniul sustenabilității cu produsele, tehnologiile și serviciile sale. Kia a anunțat recent intenția de a investi în energie verde, ca o mișcare de reducere a preocupărilor privind influența ciclului de viață al automobilelor electrice asupra mediului.

Digital Charging Solutions

Digital Charging Solutions GmbH (DCS) dezvoltă soluții de încărcare pentru producătorii de automobile și operatorii de flote, făcându-l unul dintre cei mai importanți factori ai tranziției la electromobilitate. Soluțiile complete „white label” ale DCS permit OEM-urilor (Original Equipment Manufacturer) și operatorilor de flote să-și realizeze strategiile de electromobilitate, deoarece, cu soluții digitale integrate, compania permite încărcarea ușoară, sigură și confortabilă la stațiile de încărcare. Cu peste 300.000 de puncte de încărcare în 29 de piețe integrate, precum și încărcare transnațională, DCS are una dintre rețelele de încărcare cu cea mai rapidă creștere.

Related posts