DS Automobiles prezintă colecția Antoine de Saint Exupéry

Da mai departe!

DS Automobiles anunță Colecția Antoine de Saint Exupéry este alcătuită din două modele: DS 4 și DS 7. Inspirate din călătoriile și poveștile lui Antoine de Saint Exupéry, aceste modele prezintă efortul echipei DS DESIGN STUDIO PARIS prin trimiteri la operele autorului. Oferta este disponibilă pe toate motorizările din gama fiecărui model: plug-in hybrid, hibrid, benzină și diesel. În România comenzile se deschid în prima jumătate a lunii Iunie.

„Cu colecția Antoine de Saint Exupéry, vorbim despre tot ce reprezintă marca DS Automobiles, un plus de personalitate care face diferența. Această diferență se realizează prin elemente intangibile: poezie, conexiune prin valori comune, imaginație comună. Este vorba, în primul rând, de Franța, de cultura sa iubitoare de gastronomie, de gustul pentru frumos, de simțul detaliului și, în mod oportun, de spiritul lui Antoine de Saint Exupéry; un spirit de călătorie, de explorare, de avangardă. Toate acestea sunt reprezentate de Concorde, de TGV și de DS din 1955, prin combinația inovatoare de confort, design și tehnologie. Această nouă colecție „Antoine de Saint Exupéry“ are în comun toate aceste concepte.“
Olivier François, DS Automobiles CEO

DS Automobiles continuă să își prezinte colecțiile în fiecare an, la fel ca în lumea modei. Ofertele unice sunt o expresie puternică a expertizei recunoscute care întruchipează valorile DS Automobiles.

Colecția 2024 este o colaborare bogată cu un simbol al istoriei franceze; un om care a fost în același timp poet și călător, autor și erou: Antoine de Saint Exupéry.

Inspiraționale în mai multe privințe, poveștile sale dau naștere la două modele cu caracteristici distincte, legate de patru dintre operele sale: Micul Prinț, Curierul de Sud, Citadela și Zbor de Noapte.

„Colecțiile noastre sunt o referință evidentă la lumea modei de lux. În fiecare an, este o oportunitate să ne exprimăm valorile și să ilustrăm experiența noastră cea mai valoroasă prin aplicarea unui punct de inspirație special sub forma unei game exclusiviste.“
Agnès Tesson-Faget, DS Automobiles Product Director

 

Antoine de Saint Exupéry: un erou cu trăsături multiple care a devenit o legendă

Umanist, povestitor, aviator, om de știință și artist… Antoine de Saint Exupéry a devenit o legendă în mai multe feluri. De la jumătatea secolului al XX-lea, a întruchipat spiritul de aventură, creativitatea și compasiunea prin opera sa literară și prin isprăvile sale aeriene.

Încă din fragedă tinerețe, Antoine de Saint Exupéry s-a îndrăgostit de cer și de constelații. Această fascinație timpurie pentru aviație l-a condus în rândurile Forțelor Aeriene Franceze în timpul tulburărilor din Primul Război Mondial, insuflându-i astfel pasiunea pentru zbor.

Antoine de Saint Exupéry și-a extins apoi cariera de pilot de avion ca pilot de linie pentru diverse companii aeriene. Călătoriile sale solitare, traversând imensul deșert Sahara în zboruri de noapte, au fost o sursă bogată de inspirație pentru opera sa literară. Călătoriile sale prin aer i-au alimentat imaginația și au dus la multe dintre cele mai remarcabile povestiri ale sale, printre care „Curierul de sud“ și „Zbor de noapte“.

Odată cu apariția romanului „Micul Prinț“, în 1943, Antoine de Saint Exupéry a cucerit cu adevărat inimile la scară mondială. Romanul emoționant, înfrumusețat cu propriile ilustrații, prezintă povestea epică a unui tânăr prinț de pe o planetă îndepărtată, care întâlnește un aviator eșuat în nisipurile arzătoare ale deșertului. Prin intermediul aventurilor Micului Prinț, Antoine de Saint Exupéry abordează teme universale precum dragostea, prietenia, singurătatea și căutarea unui sens, fermecând astfel milioane de cititori la nivel internațional. „Micul Prinț“ a devenit cea mai tradusă operă literară din lume.

Implicat în rezistența franceză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ucis în timpul unei misiuni de recunoaștere aeriană la 31 iulie 1944, avionul său scufundându-se în largul coastei mediteraneene.

Deși soarta i-a fost curmată în mod tragic, moștenirea lui Antoine de Saint Exupéry continuă să trăiască prin opera sa atemporală. În calitate de scriitor, el surprinde cu finețe esența umanității și a condiției umane, în timp ce, în calitate de aviator, întruchipează spiritul de aventură și curajul. Filozofia sa de viață, care emană din paginile „Micului Prinț“, rezonează și astăzi cu cititorii din toate categoriile sociale, perpetuând astfel o reamintire a importanței iubirii, a prieteniei și a splendoarei lumii din jurul nostru. Antoine de Saint Exupéry rămâne, fără îndoială, simbolul nemuritor al dorinței omenirii de a atinge stelele.

Rod al inspirației desprinse din această legendă franceză, din creația sa globală și din pasiunea comună pentru evadare, DS Automobiles și-a unit forțele cu Saint Exupéry – d’Agay Estate, reprezentantul moștenitorilor și deținătorilor de drepturi ai lui Antoine de Saint Exupéry, pentru a concepe colecția Antoine de Saint Exupéry. Din colaborare s-au născut trei modele, fiecare dintre ele spunând o poveste sub semnătura lui Antoine de Saint Exupéry.

 

Colecția Antoine de Saint Exupéry: două modele inspirate

Oferită pe DS 4 și DS 7, colecția Antoine de Saint Exupéry introduce o semnătură comună și exclusivistă, strâns legată de povestea aventurierului. Aceasta îi aduce un omagiu la 80 de ani de la moartea sa.

Fiecare model este prevăzut cu o nouă culoare specială „Night Flight“. Această vopsea perlată este alcătuită din pigmenți care creează reflexii aurii subtile, ca un cer înstelat în zori.

Atmosfera din interior reînvie limbajul aviatorilor din prima jumătate a secolului al XX-lea cu o piele Nappa Criollo Brown comodă și rezistentă, care ilustrează o expertiză unică și utilizarea materialelor frumoase, îndrăgite de DS Automobiles. Pielea este însoțită de o tehnică de broderie inedită pe ornamentele planșei de bord care evocă urma de vapori a unui avion.

Diverse sigle interioare și exterioare și plăcuțele de pe pragurile portierelor completează semnătura exclusivistă a colecției Antoine de Saint Exupéry. Aceste plăcuțe conțin citate și desene, preluate din operele de inspirație, precum și semnătura Antoine de Saint Exupéry completată de o siglă dinamică. Schița acesteia evocă fuselajul unui avion. Elicea din mijloc amintește de o stea care ar putea fi folosită ca un ghid pentru aviatori și, în general, pentru călători.

„Când ne gândim la Antoine de Saint Exupéry, ne gândim la Micul Prinț. Cu toții avem imaginea unei vedete. Ne-am inspirat din ea și am integrat-o în grafica noastră, pe siglele interioare și exterioare. În același timp, am lucrat la interpretarea și reinterpretarea desenelor lui Antoine de Saint Exupéry.“
Thierry Metroz, DS Automobiles Design Director

Pentru a sărbători lansarea acestei colecții, un certificat cu numele unei stele va fi oferit primilor optzeci de clienți europeni.

DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: „Stelele determină pentru noi distanțele reale“, Curierul de Sud

Aventuros și dinamic, DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY preia un citat din „Curierul de Sud“, prima carte publicată de autor. Acesta simbolizează curajul, libertatea și fidelitatea unui om al literelor și al cerului.

Cu interiorul său OPÉRA de culoare Criollo Brown, înfrumusețat cu finisaje exclusiviste, DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY prezintă tot ce are mai bun în materie de expertiză DS Automobiles. Pe planșa de bord, pielea este finisată prin cusături duble Criollo și Terre de Cassel. Cusăturile Terre de Cassel sunt folosite și pe ornamentele portierelor. Scaunele din față sunt încălzite, cu masaj și ventilate.

La fel ca în restul gamei, pe planșa de bord se află o siglă „Antoine de Saint Exupéry“. Citatul „Stelele determină pentru noi distanțele reale“ și un desen al unui avion se află pe pragurile portierelor din față.

Cu efectul lor de diamant, jantele SEVILLA de 19″ prezintă un capac central nou „Night Flight“.

Sunt oferite patru tipuri de unități de propulsie pentru DS 4: E-TENSE 225 plug-in hybrid, HIBRID și PureTech 130 benzină.

Sunt disponibile trei culori cu plafon negru: Night Flight, Crystal Pearl și Perla Nera Black.

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: „Este calea de dialog între stele și noi“, Citadela

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY prezintă un citat din „Citadela“, o culegere postumă de reflecții asupra condiției umane. Puterea operei este combinată cu cea a modelului, a cărui formă reflectă confortul și siguranța.

Pentru un confort sporit al pasagerilor săi, DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY dezvăluie un nou interior OPÉRA de culoare Criollo Brown. Pielea Nappa este însoțită de broderie Tramontane și de cusături perlate Terre de Cassel. O siglă „Antoine de Saint Exupéry“ finalizează planșa de bord și se adaugă la citatul „„Este calea dialogului între stele și noi“ și la schița stelelor de pe pragurile portierelor față.

Alte cusături și cotiera Criollo Brown dau o notă suplimentară de eleganță. Volanul este tapițat în întregime în piele Basalt Black, inclusiv capacul airbagului. Scaunele din față sunt încălzite, cu masaj și ventilate iar geamurile sunt acustice pentru confort maxim.

La exterior, o siglă nouă „Antoine de Saint Exupéry“ pe portiere și un capac de jantă nou în culoarea „Night Flight“ sugerează caracterul exclusivist al acestei colecții. Jantele NEW YORK de 21″ au, de asemenea, un design special pentru DS 7 E-TENSE 4×4 360.

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY este disponibil cu propulsoare plug-in hybrid de 360, 300 și 225 CP și cu motorul diesel BlueHDi 130.

Sunt disponibile patru culori: culoarea specială Night Flight, precum și Crystal Pearl, Perla Nera Black și Sapphire Blue.

Related posts