DS AERO SPORT LOUNGE – concept futurist de la marca premium franceză

Da mai departe!

DS AERO SPORT LOUNGE reprezintă viziunea pe termen mediu a DS Automobiles, materializată printr-un concept ce va putea fi condus atunci când vom depăși perioada dificilă pe care o parcurgem. Francezii ne spun că acest concept este rezultatul cercetării și al unei abordări care să conducă un brand spre viitor.

Tehnologie avansată și sofisticată: DS AERO SPORT LOUNGE prezintă viitoarele evoluții pentru modelele ce vor fi lansate de DS Automobiles. Forma și materialele conceptului deschid calea pentru următoarele automobile DS.
Prin designul său, DS AERO SPORT LOUNGE dezvăluie o nouă formă pentru o automobil, concepută pentru a spori eficiența aerodinamică, cu un motor 100% electric E-TENSE, care este mai puternic decât cel mai recent motor pe benzină și care oferă aceeași autonomie. Pentru interior specialiștii DS Automobiles propun noi materiale de lux ce completeză suprafețele pe care se proiectează virtual informații.

O cerere puternică pentru SUV-uri inedite
Când DS Automobiles se lansa în 2015, cota de piață a SUV-urilor era de 22,4%. În 2018, același segment de piață a trecut de 38%, la nivel mondial. Această clasă a ajuns la atât de mulți clienți grație trăsăturilor sale de caracter puternice: o poziție ridicată de condus și roți mari. Tendința nu arată niciun semn de încetinire, chiar dacă există indicii că alte calități vor deveni mai importante pentru clienți.

Electrificarea în centrul strategiei
Cu DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4, DS 3 CROSSBACK E-TENSE și curând cu DS 9 E-TENSE, întreaga gamă DS Automobiles este deja electrificată. Cu DS AERO SPORT LOUNGE și datorită expertizei dobândite prin câștigarea ambelor titluri mondiale în Formula E, DS Automobiles își arată ambiția de a combina calitățile curate și performante ale unui motor electric cu o autonomie de peste 650 de kilometri. Bateria de 110kWh este încorporată în podea, iar software-ul de management al fluxului de energie simbolizează o expertiză unică.

Călătoria devine o artă
Caracteristicile DS AERO SPORT LOUNGE nu cunosc precedent. Modelul răspunde la o problemă foarte modernă: cum să faci ceva eficient fără a pierde caracterul și designul puternic. Cu DS AERO SPORT LOUNGE, DS Automobiles a adus la viață o nouă siluetă a unui automobil. Prin proporțiile și forma caroseriei, direcționează fluxul de aer pentru o eficiență aerodinamică optimă. Lungimea sa (5 metri) și linia plafonului reduc frecarea, iar aerul este direcționat de la grila inferioară către detaliile aerodinamice laterale trecând prin roțile de mari dimensiuni (23 inch) al căror design a fost determinat de fluxul de aer.
Revoluția auto se regăsește și la interior. Ecranele clasice au devenit acum virtuale. În fața celor doi pasageri, două benzi largi creează o formă suspendată. Partea inferioară, acoperită cu bumbac satinat, afișează informații proiectate din suprafața superioară fabricate dintr-un material creat din paie. Suprafața prinde astfel viață pentru a experimenta noi tipuri de infotainment și pentru a le distribui. Informațiile necesare pentru condus sunt proiectate pe parbriz cu ajutorul realității augmentate. Între scaune, cotiera centrală acționează ca un ghid. Citește, interpretează și răspunde la fiecare gest făcut cu mâna. Senzorii detectează fiecare mișcare și micile boxe cu ultrasunete pulsează un răspuns tactil care se simte ca și cum ai atinge ceva solid. Scaunele mari sunt înnobilate cu bumbac satinat de jur împrejurul tehnologiei de spumă de înaltă densitate care oferă un confort de înaltă clasă. Suprafața este extrem de netedă datorită unei țesături foarte fine, cu o rezistență și o delicatețe incomparabile. În portiere, o tehnică de țesătură din microfibră tricotată din trei materiale are multiple șuvițe transparente, permițând accesul luminii ambientale în cabină. Capitonajul unic, realizat de un artizan extraordinar, reprezintă o combinație între artă și tehnologie.

La fel ca automobilele concept anterioare prezentate de DS Automobiles, DS AERO SPORT LOUNGE a fost proiectat pentru a fi condus.
După DS DIVINE, DS E-TENSE și DS X E-TENSE, conceptul pe care l-am dezvăluit în acest an va puea fi condus pe șosele, pentru prima dată în această vară.

Related posts