BMW reia producţia în Berlin şi SUA, din 4 mai

Da mai departe!

Grupul auto german BMW, care deţine şi mărcile Mini şi Rolls-Royce, va relua din 4 mai, treptat, producţia la fabrica sa de motociclete din Berlin şi în cea din Spartanburg, SUA, după închiderea temporară determinată de pandemia de coronavirus, relatează agenţia EFE.

BMW a anunţat vineri că estimează „o notabilă scădere a comenzilor pe pieţele auto din toată lumea, din cauza pandemiei”.

Producţia auto în fabrica bavareză din Dingolfing şi în cea din Mexic va reîncepe pe 11 mai. Şi în localităţile germane Munchen, Leipzig, Regensburg, în Rosslyn (Africa de Sud) şi în localitatea britanică Oxford (Mini) va demara producţia cel mai devreme pe 18 de mai, în funcţie de evoluţia pieţei.

În fabricile din Munchen, Dingolfing, Regensburg şi Leipzig, circa 20.000 de angajaţi primesc salarii pentru program de muncă redus.

BMW a suspendat producţia în fabricile sale din Europa, Africa de Sud şi Mexic de la mijlocul lunii martie, iar în fabrica din Spartanburg, SUA, de la finele lunii trecute. Însă, de la mijlocul lui februarie, a reluat producţia în fabrica din Shenyang, China.

Related posts