DS 3 Crossback e-Tense – electric chic

Da mai departe!

La scurt timp după relansarea DS ca marcă auto individuală în România, a apărut această versiune DS 3 Crossback electrică denumită DS 3 Crossback E-Tense. Modelul eco a ajuns la testele AutoReport.ro pentru a ne arăta ce înseamnă o mașină electrică premium.

Dacă înainte modelul DS 3 definea o subcompactă, noua generație s-a metamorfozat într-un SUV compact premium cu toate atuurile pentru a câștiga clienți noi pentru marca de sine stătătoate care s-a desprins de Citroen. Și pentru ca lucrurile să devină și mai interesante, gama a primit varianta electrică testată de noi: e-Tense.
Prima dintre acestea este designul conform cu noua linie DS. Blocurile optice de mari dimensiuni (DS LED Matrix Vision) sunt integrate perfect în designul părții față, iar mânerele magice de ușă apar doar când ai nevoile de ele. În restul timpului ele sunt ascunse, integrându-se perfect în caroserie pentru a evidenția silueta rafinată a modelului DS 3 CROSSBACK. În spate avem niște blocuri optice ce păstrează tema generală a designului. Silueta cu destule linii suple și forme bine proporționate descriu un model în care, parcă, francezii au integrat ce era mai bun în termeni de design. Farurile DS MATRIX LED VISION oferă conducătorului auto un avantaj excepțional: acela de a rula în mod constant cu faza lungă fără a orbi alți participanți la trafic. Grație unei camere video amplasate în partea superioară a parbrizului, aceste proiectoare inteligente adaptează în mod automat fasciculul de lumină în funcție de condițiile de trafic.
Pentru a te face atent la faptul că acesta este un model electric, în design au fost incluse detalii subtile, iar în anumite locuri, sigla DS a fost înlocuită de o siglă cu un E stilizat.
DS 3 Crossback e-Tense este primul vehicul 100% electric produs de DS Automobiles. Sub capotă avem un propulsor 100% electric ce dezvoltă 100 kW (136 CP). Acesta este cuplat la o transmisie de tip CVT care livrează foarte eficient puterea. Motorul electric este alimentat de o baterie plasată strategic sub podea pentru a menține același spațiu disponibil pe versiunile pe benzină sau diesel, dar și pentru a coborî centrul de greutate al mașinii.
Dacă mai luăm în calcul și comportamentul dinamic foarte bun, DS 3 Crossback e-Tense este un concurent redutabil în segmentul premium. Autonomia modelului testat de noi este de peste 350 kilometri în regim urban.
Originalitatea din exterior continuă și în interior. Francezii au conceput un habitaclu total diferit față de ceea ce vedem la alte mașini din segment. Interiorul este dominat de materialede calitate și este bine finisat. Formele de fagure din interior te vor atrage cu siguranță, la fel ca și conceptul DS LOUNGE. La fel ca versiunile pe benzină și diesel alimentate convențional, SUV-ul 100% electric oferă un interior conceput în șoferului. Informațiile și comenzile sunt ușor accesibile șoferului, fiind aduse la viață prin intermediul ecranului tactil HD de 10,3 inchi și a afișajului digital de 7 inch ce înlocuiește clasicele ceasuri de bord. Sistemul de infotainment se numește FOCAL Electra HiFi și este compus din 12 difuzoare și un subwoofer, toate perfect plasate la interior, acest sistem de 515 de Watti oferă o experiență audio incredibil de profundă. DS 3 CROSSBACK dispune de un cockpit complet digital, conceput pentru ca informațiile necesare condusului să fie disponibile instantaneu, iar comenzile să-ți fie direct la îndemână.
În interior au loc chiar 5 persoane, spațiul de aici fiind un alt atu al DS 3 în fața concurenței. Sistemul de infotainment oferă și conectivitate Android Auto și Apple CarPlay.
Mașina te recunoaște de la distanță. DS 3 CROSSBACK îți recunoaște cheia și se descuie automat, în timp ce îți păstrezi cheile în buzunar sau în geantă. Accesul la mașină poate fi partajat prin intermediul tehnologiei SMART ACCESS, care îți permite să acorzi acces la mașina ta prin intermediul aplicației MyDS.
DS DRIVE ASSIST reprezintă încă un pas mai aproape de rularea autonomă, ușurând călătoriile lungi prin combinarea mai multor sisteme diferite de asistență la condus. Active Cruise Control menține viteza, precum și o distanță sigură față de mașină în față, poziționând totodată DS 3 CROSSBACK în centrul benzii sale de circulație. Atunci când traficul încetinește, această tehnologie poate opri complet mașina, repornind-o pe măsură ce vehiculele din față se pun în mișcare. Adunând toate aceste tehnologii la un loc, DS DRIVE ASSIST elimină stresul din traficul de pe autostradă. Datorită tehnologiei DS PARK PILOT, mașina se va parca fără nici o intervenție din partea ta asupra volanului sau a pedalelor.

DS 3 Crossback e-Tense
0-100 km/h: 8,7 secunde
Viteza maximă: 150 km/oră
L/l/î: 4.118/1.791/1.534
Masă proprie: 1.525
Volum portbagaj (l): 350
Putere (CP): 136
Cuplu maxim (Nm): 260
Autonomie: 330 – 430 kilometri
Acumulatori: 50 kWh
Tracțiune: față
Cutie de viteze: CVT

Related posts