România pierde producția modelului Dacia Sandero

Da mai departe!

După bucuria prezentării noilor modele Dacia, trebuie să vă dăm și o veste proastă. Reprezentanţii Renault au confirmat informaţia potrivit căreia uzina din Mioveni pierde producţia hatchback-ului Sandero, în faţa uzinelor din Maroc.

Mark Suss, manager în cadrul Renault şi responsabil cu marca Dacia, a declarat acum jurnaliştilor francezi de la L’Argus că modelul Sandero îşi va schimba mixul de producţie în cele trei uzine în care sunt fabricate automobilele Dacia în acest moment. Fabrica Dacia de la Mioveni, Argeş, va rămâne fără modelul Sandero, care va fi asamblat exclusiv în Maroc, în Tanger şi Casablanca, începând cu a treia generaţie, în timp ce în România va fi produs doar Sandero Stepway, alături de Duster și, probabil, Logan.

Potrivit declaraţiilor făcute la Paris de reprezentanţii companiei franceze, la Mioveni vor fi produse şi „alte modele”, alături de Duster şi Sandero Stepway.
Uzina din Maroc a pierdut producția modelului Lodgy, care a fost retras de pe piață în urma scăderii popularității modelelor de tip MPV. Dacia mai are în plan producția unui crossover, ce va lua locul actualului Lodgy şi care ar putea să se numească chiar Grand Duster și a unei mașini electrice prefigurate de conceptul Dacia Spring. Din punctul nostru de vedere, probabil cel de-al doilea model are cele mai mari șanse pentru a fi produs în România.

Related posts