Cu doar 470 de unități vândute în Italia, Fiat 500 electric este un eșec

Da mai departe!

Piața energiei electrice nu explodează, așa cum se așteptau constructorii de mașini, iar uzina din Torino, acolo unde se produce modelul Fiat 500e va lucra în ritm redus până la sfârșitul lunii aprilie, anunță Corriere della Sera.

Stellantis a anunțat sindicatele metalurgiștilor încă trei săptămâni de disponibilizare, între 2 și 20 aprilie, care se vor adăuga la cele șapte săptămâni aflate în desfășurare pe liniile 500e și Maserati.

„Vă informăm că, din cauza necesității de a adapta fluxurile de producție ale automobilelor Fiat 500 Bev și Maserati Granturismo la evoluția tranzitorie a cererii de pe piață vom proceda la suspendarea temporară a activității în unitățile de producție ale polului din Torino. 1.200 de muncitori de la linia 500 Bev și cei 1.000 de muncitori de la linia Maserati vor lucra în ritm redus până la sfârșitul lunii aprilie”, a anunțat compania.

Compania se bazează pe o revenire a pieței electrice încă din luna mai, datorită stimulentelor pentru electricitate. În prezent, modelul 500 electric are o piață mică în Italia; în primele două luni ale anului, conform cifrelor Unrae, au fost vândute 479 de Fiat 500e, ceea ce corespunde la aproximativ două mașini pe zi.

”Devine din ce în ce mai clar că Fiat are nevoie de un nou model”, a declarat Luigi Paone de la Uilm Torino. ”Avem în față luni complicate, cerem instituțiilor să accelereze un parcurs care să ofere perspective și un viitor întregului sector auto din Torino”, a completat acesta.

Related posts