Coronavirus: Porsche oprește producția timp de două săptămâni

Da mai departe!

Începând cu săptămâna viitoare, Porsche va suspenda producția pentru o perioadă inițială de două săptămâni. Luând aceste măsuri, producătorul de automobile sport răspunde la accelerarea semnificativă a vitezei de infectare cauzată de coronavirus și la măsurile implementate de autoritățile competente.

Pe lângă protecția forței de muncă, blocajele din lanțurile de aprovizionare globale nu mai permit o producție normală. În același timp, cu aceste decizii, Porsche se pregătește pentru o scădere a cererii și își asigură puterea financiară. Uzina-mamă din Zuffenhausen și centrul de producție din Leipzig vor fi închise începând de sâmbătă (21 martie 2020). Acești pași au fost făcuți ca parte a unui proces ordonat și în strânsă cooperare cu consiliul fabricii.

„Prin intermediul acestor măsuri, compania noastră contribuie la protecția forței de muncă și la reducerea răspândirii coronavirusului. Consecințele reale nu sunt încă previzibile. Prin urmare, este prea devreme pentru prognoze. Ceea ce este clar este că 2020 va fi un an foarte dificil”, spune Oliver Blume, președintele Comitetului executiv al Porsche AG. „Putem depăși pandemia numai împreună și luând măsuri riguroase”. În acest context, Porsche își îndeplinește responsabilitatea antreprenorială și socială și oprește producția. Situația va fi reevaluată continuu.

Pe lângă suspendarea producției, Porsche a decis și intensificarea unei serii de măsuri deja implementate: există, de exemplu, o interdicție a călătoriilor de afaceri „lucrul de acasă” a fost extins foarte mult, iar întâlnirile vor avea loc doar prin tele sau videoconferințe.

Related posts