Conceptul Lamborghini Lanzador prefigurează un viitor supercar electric

Da mai departe!

Prezentat în cadrul Monterey Car Week, conceptul Lamborghini Lanzador dezvăluie designul și o parte a liniilor unui model electric de serie care va ajunge pe piață în 2028.

Monterey Car Week, eveniment marcant care include Pebble Beach Concours d’Elegance, a fost în acest an rampa de lansare a conceptului Lamborghini Lanzador, vehicul care prefigurează un viitor model de serie complet electric.

Conform oficialilor Lamborghini, noul vehicul deschide drumul mărcii către un nou segment de piață, cel al Ultra GT-urilor cu patru locuri (2+2), gardă la sol mare și tehnologie de top. Mai mult decât atât, modelul de serie care va deriva din acest concept va fi unul „de zi cu zi” pe care posesorii îl vor putea utiliza cu orice ocazie își doresc.

Conceptul prezentat la Monterey Car Week ascunde un sistem de propulsie electric format din două motoare, câte unul pe fiecare punte, care asigură tracțiune integrală permanentă și o putere de circa 1 Megawatt. Asta ar însemna că puterea totală a mașinii depășește 1300 CP. Deși nu au oferit date tehnice clare, șefii companiei italiene au menționat că „energia este furnizată de o baterie performantă de nouă generație care asigură o autonomie mare”.

De altfel, tot ei susțin că mașina este „fără compromisuri în ceea ce privește puterea, plăcerea de a conduce și performanța”.

„Conceptul Lanzador oferă fiecare dintre elementele care ar trebui să definească primul Lamborghini complet electric. A fost important să ne dezvăluim prima viziune asupra celui de-al patrulea model la evenimentul The Quail (n.n. – componentă a Monterey Car Week) pentru a împărtăși o viziune asupra viitorului în timp ce suntem înconjurați de alte modelele Lamborghini care reprezintă 60 de ani din ADN-ul companiei”, a declarat Stephan Winkelmann, președinte și director executiv al Automobili Lamborghini.

Pe lângă Lanzador, Lamborghini a prezentat la Monterey o gamă largă de modele, inclusiv hibridul plug-in Revuelto de 1.015 CP, aventurosul Huracán Sterrato și superSUV-ul Urus Performante.

Producția Lamborghini Lanzador este alocată uzinei din Sant’Agata Bolognese (Italia), unde marca deținută de grupul Volkswagen investește 1,9 miliarde de euro până în 2027 pentru trecerea la mașini hibride și electrice.

Related posts