Citroen C5 AirCross – bigger is better

Da mai departe!

Citroen C5 AirCross a sosit într-o nouă versiune la testele AutoReport.ro. Prilej pentru noi de a face un test de consum pe ruta București-Constanța și retur.

Cu toții ținem minte de confortul oferit de sedanurile C5. Acum tot acest confort s-a mutat spre un nou produs: un SUV modular. C5 Aircross este echipat cu suspensii cu amortizare hidraulică progresivă (Progressive Hydraulic Cushions) și scaune Advanced Comfort și propune o nouă experiență la bord tipică Citroën. Tot tipic Citroen este și designul îndrăzneț. Toată gama SUV de la C3 și până la C5 Aircross împarte cam aceleași caracteristici de design. Dar, după cum v-ați aștepta, cel mai atrăgător este acesta: vârful de gamă.
Cu o lungime de 4.50 m, robust și cu linii puternic evidențiate și evitând aroganța într-un mod echilibrat, noul model se remarcă pe segmentul SUV-urilor prin liniile sale fluide și elementele grafice puternice precum Airbump, diametrul mare al roților de 720 mm, garda la sol de 230 mm și bare transversale distinctive.
La interior, pe lângă scaunele și conceptul modular, senzația de putere și spațiu te cuprinde instant, datorită bordului robust, dezvoltat în plan orizontal, scaunelor confortabile a căror poziție ridicată dă impresia că poți domina drumul, consolei centrale înalte și materialelor moi și prietenoase.
Interiorul tehnologizat este dominat de un panou de instrumente digital TFT de 12.3” și ecran tactil amplu de 8”. Ultimul ecran este interfața sistemului de infotainment care include și Apple Car Play sau Android Auto.
Sub capotă găsim un economic diesel de 2 litri BlueHDi care produce 178 CP. Acesta este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte. Combinația această oferă destulă putere mașinii dar, mai ales, viteză. C5 Aircross-ul testat de noi este o mașină sprintenă, care, în ciuda dimensiunilor de SUV, stă bine pe asfalt și în curbe. Comportamentul dinamic este foarte bun, dar și consumul este unul foarte bun.
Noul SUV C5 Aircross oferă 20 de sisteme de asistență la condus de ultimă generație, inclusiv sistem de asistență pe autostradă, un sistem pentru condusul autonom de nivel 2 și șase tehnologii avansate pentru conectivitate. Noul model ultra-conectat dispune de încărcare wireless pentru smartphone sau ConnectedCAM Citroën.

Citroen C5 Aircross 2.0 BlueHDi Automatic S&S
0-100 km/h: 8,6 secunde
Viteza maximă: 219 km/h
Cilindree (cmc): 1.997
Putere (CP): 178 la 3.750 rpm
Cuplu maxim: 400 Nm la 2.000 rpm
L/l/î: 4.500 / 1.969 / 1.654
Masă proprie: 1.430 kg
Volum portbagaj (l): 520
Consum mediu: 6 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 8 trepte

Related posts