Citroen C3 – actualizare

Da mai departe!

Citroen C3 a primit un facelift și a venit în această formă la testele AutoReport.ro. Subcompacta franțuzească a fost testată de noi pe traseul București-Bușteni și retur.

Subcompacta urbană a beneficiat de actualizări tehnice şi estetice minore şi a beneficiat de echipamente şi materiale noi la bord. Modelul, din 2016 şi până în prezent a fost comercializat într-un număr de peste 750 mii unităţi, de aceea, modificările nu sunt unele radicale.
Din punct de vedere al designului, modificările se remarcă cel mai mult la nivel de parte frontală, unde compacta a primit o grilă uşor restilizată cu faruri cu semnături LED integrate, dar și alte elemente împrumutate de la conceptul Cxperience. De fapt, acest concept va determina designul viitoarelor modele din gamă. Totodată au fost revizuite elementele de protecţie laterale din cauciuc, denumite Airbump.
Modelul de test este echipat cu motorul pe benzină 1.2 PureTech care produce 110 de CP care este legat la o cutie de viteze automată cu 6 rapoarte. În această combinație mașina se descurcă cel mai bine în oraș. Pe autostradă nu trebuie să vă așteptați la comportament sportiv. O veste bună pentru piața românească este că garda la sol este puțin mai mare, mașina pare mai robustă, iar suspensia este mai rezistentă la gropi. Comportamentul dinamic al mașinii este unul destul de bun, care se încadrează în media clasei.
La interior, au apărut scaunele Advanced Comfort care, cum sugerează denumirea, oferă un nivel de confort superior comparativ cu cele standard. De altfel, scaunele au fost preluate de la crossover-ul C4 Cactus. Afară de noile scaune, interiorul a primit pachetul Techwood, care prevede inserţii speciale din plastic care să imită lemnul, pentru prima dată în gama actualului C3, de fapt, cred că este o premieră în segmentul B.
În C3 au loc 4 persoane cu tot cu bagaje, acesta fiind unul dintre cele mai spațioase interioare din clasa subcompactă. Echipat cu 5 uşi, noul C3 este practic, rămânând în acelaşi timp compact, având o lungime moderată de 3,99 m.
C3 are un sistem de infotainment cu funcţii accesibile în totalitate prin intermediul ecranului de 7”, la care se adaugă funcţia de pornire hands-free.
Noul C3 aduce tehnologii de ultimă oră, începând cu implementarea în premieră mondială a sistemului CitroënConnectedCam, un sistem video HD complet integrat şi conectat care înregistrează experienţa călătoriei, pentru a o putea transmite instant pe reţelele de socializare, în scopul vizionării ulterioare (sau, de exemplu, ca probă în cazul unui incident). Sistemele avansate de asistenţă din timpul conducerii includ: navigaţia conectată 3D cu recunoaştere vocală, camera video marşarier, funcţia de avertizare la părăsirea benzii de circulaţie şi supravegherea unghiului mort.

Citroen C3 Facelift 1.2 PureTech Shine
0-100 km/h: 9,8 sec
Viteza maximă: 188 km/h
L/l/î: 3.996/1.749/1.474
Masă proprie: 1.165 kg
Portbagaj: 300 litri
Cilindree (cmc): 1.199
Putere (CP): 110 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 205 la 1.500 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts