Chrysler recheamă aproape 286.000 de vehicule pe piaţa din Statele Unite, din cauza unui defect la airbaguri

Da mai departe!

Chrysler recheamă aproape 286.000 de vehicule pe piaţa din Statele Unite din cauza unui defect de fabricaţie care ar putea cauza ruperea dispozitivelor de umflare a airbagurilor cortină laterale, a anunţat vineri Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), transmite Reuters.

Dispozitivele de umflare a airbagurilor cortină din dreapta şi din stânga se pot rupe şi pot provoca lovirea pasagerilor cu fragmente de metal ascuţite, ducând la rănirea sau decesul acestora, a spus autoritatea de reglementare din SUA.

Rechemarea ar afecta anumite modele Dodge Charger şi Chrysler 300 din anii 2018-2021.

Deţinută de Stellantis, Chrysler a spus că anumite vehicule ar putea fi echipate cu dispozitive de umflare pentru airbaguri laterale, care au acumulat umezeală în timpul producţiei furnizorilor.

Acest lucru poate duce la coroziune sub tensiune şi la o potenţială rupere.

Aceste dispozitive de umflare nu folosesc acelaşi propulsor sau design de umflator ca airbagurile Takata rechemate anterior, a spus producătorul auto.

Anul trecut, Stellantis a avertizat 29.000 de proprietari de pickupuri Dodge Ram din 2003 să înceteze imediat să conducă în aşteptarea reparaţiilor, după ce o persoană a murit în urma exploziei unui airbag Takata.

Related posts