Chinezii de la Jinpeng, cu expertiză în construcția de biciclete, lansează în Europa mașina electrică XY

Da mai departe!

Compania chineză Jinpeng, specializată în vehicule ușoare, urbane, începând de la biciclete și terminând cu mașini electrice, a început extidnerea pe piața din Europa, lansându-și primul model destinat pieței locale. Modelul poate fi condus fără carnet.

Jinpeng XY este primul vehicul electric ușor, care poate fi condus fără permis auto, de către persoane peste 16 ani, lansat de companie în Europa. Mașina a fost lansată de importatorul Desner, din Italia, în cadrul planului chinezilor de expansiune.

Constructorul chinez spune că mașina este revoluționară, prin performanțele ei, având spațiu pentru patru persoane și un portbagaj în care încap câteva bagaje, dar dimensiunile modelului Jinpeng XY nu sunt deloc generoase: 2,85 metri lungime, 1,40 metri lățime și 1,50 metri înălțime. Ampatamentul are numai 1,94 metri, iar viteza maximă este de 40 km/h.

Deocamdată, importatorul nu a publicat prețurile noului model, însă este de așteptat ca acestea să fie mult mai mici decât vehiculele electrice din segmentul A, în care Dacia Spring este lider de vânzări.

Bateria de care dispune este una tradițională cu plumb, de 100 Ah, edică echivalentul a 1,2 kWh, similar cu bateria lui Jogger Hybrid. Cu această baterie, Jinpeng XY oferă o autonomie de 120 km, calculată la 30 de km/h viteză constantă, ceea ce înseamnă că, teoretic, poate fi folosită în mediul urban timp de 2 – 3 zile fără încărcare, în funcție de tipul drumurilor făcute.

Mașina dispune de aer condiționat și setări de rulare în modul E-CCO, care face o economie suplimentară de energie. Roțile au 12 inci, iar farurile au lumini LED, pe ambele faze.

Marca Jinpeng face parte din grupul cu același nume, care este considerat cel mai mare producător de triciclete din lume. Compania a fost fondată în urmă cu 20 de ani și are 11 fabrici în prezent, toate în China. Compania produce în biciclete electrice, triciclete electrice, vehicule electrice și hibride, triciclete cu motor, stivuitoare electrice și mașini electrice de măturat.

Related posts