China va menţine şi în 2024 facilităţile fiscale la achiziţionarea vehicule electrice

Da mai departe!

Mai mult de 90% dintre actualele modele noi de vehicule electrice şi hibride plug-in (NEV) vor continua să beneficieze de facilităţi fiscale la achiziţionare, conform noilor cerinţe prezentate luni, a informat Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, transmit Xinhua şi Reuters.

Cerinţele tehnice pentru a beneficia din 2024 de reduceri de taxe stabilesc că vehiculele complet electrice ar trebui să aibă o autonomie de cel puţin 200 kilometri, în timp ce modelele hibride plug-in ar trebui să funcţioneze cel puţin 43 kilometri alimentate cu electricitate, au precizat autorităţile de la Beijing.

În iunie, China a anunţat facilităţi fiscale la achiziţionare vehiculelor în valoare de 520 miliarde de yuani (72,41 miliarde de dolari) în următorii patru ani, cel mai mare pachet de sprijin de până acum, în încercarea de a stimula vânzările de automobile.

Vânzările de vehicule pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, au urcat cu 27,4% în noiembrie, la 2,97 milioane de unităţi, comparativ cu perioada similară din 2022, arată datele publicate luni de Asociaţia Producătorilor Auto din China.

De asemenea, producţia de vehicule a ţării a crescut cu 29,4% în noiembrie, la 3,09 milioane de unităţi, după ce în primele 11 luni din acest an producţia de vehicule a înregistrat un avans de 10%, ajungând la 27,11 milioane de unităţi.

Vânzările de vehicule pe piaţa chineză au urcat cu 10,8% în perioada ianuarie-noiembrie 2022, la 26,94 milioane de unităţi.

În plus, vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in au crescut cu 30% în noiembrie, la 1,03 milioane de unităţi, în timp ce producţia a urcat cu 46,3%, la 1,07 la milioane de unităţi. Este pentru prima dată când producţia lunară şi vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in depăşesc pragul de un milion de unităţi, a anunţat Asociaţia Producătorilor Auto din China.

Vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in pe piaţa chineză au urcat cu 36,7% în perioada ianuarie-noiembrie 2022, la 8,30 milioane de unităţi.

Recent, autorităţile au anunţat măsuri pentru accelerarea construcţiei de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, pentru a stimula vânzările şi în zonele rurale.

Related posts