Cererea de automobile electrice conduce Kia către un record al cotei de piață în Europa

Da mai departe!

Kia Motors a înregistrat cele mai bune vânzări din toate timpurile pentru automobilele sale 100% electrice și hibride în Europa în prima jumătate a anului 2020, în ciuda scăderii per ansamblu a pieței auto europene.

Vânzările automobilelor electrificate Kia au crescut cu 17.6% în prima jumătate a anului 2020 în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, înregistrându-se 44.894 unități vândute (în creștere de la 38.173 unități vândute în prima jumătate a anului 2019). Cifrele includ gama în continuă creștere a automobilelor mild-hybride (MHEV), hibride (HEV), plug-in hibride (PHEV) și 100% electrice (EV). Prin urmare, în acest moment, automobilele electrificate reprezintă unul din patru automobile vândute de Kia în Europa (25.2%).

Conform noilor informații publicate astăzi de către European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA), vânzările totale Kia în Europa până în acest moment în 2020 au scăzut cu -33.5%, la 178.392 unități (de la un record de 268.305 unități vândute în prima jumătate a anului 2019). Totuși, vânzările în creștere ale automobilelor electrificate ale mărcii au amortizat lovitura, ducând la o scădere a vânzărilor Kia mai mică decât cea de -39.5% înregistrată de piața auto europeană per ansamblu. Prin urmare, cota de piață Kia din țările UE, EFTA și UK a crescut de la 3.2% la 3.5% în prima jumătate a anului 2020, marcând un nou nivel record pentru brand.

 

Record al vânzărilor automobilelor electrice și hibrid

Cu modelele electrificate reprezentând acum un sfert din totalul vânzărilor Kia în Europa, brandul a înregistrat o creștere a vânzărilor celor două automobile 100% electrice cu 65% (12.522 unități vândute). Cu 8.715 unități vândute ale modelului e-Niro și 3.808 unități vândute ale modelului e-Soul, automobilele 100% electrice înregistrează acum un record de 7% din totalul vânzărilor Kia în țările UE, EFTA și UK, cu o creștere a cererilor și a livrărilor pentru fiecare dintre ele.

Vânzările modelelor Plug-in Hybrid au crescut cu 29.4% (11.177 unități vândute) după lansarea noilor Ceed Sportswagon PHEV și XCeed PHEV, dar și vânzările modelului Niro PHEV au crescut. Vânzările modelelor mild-hybrid (MHEV) au crescut, de asemenea, cu 181% (la 8.389 unități). Tehnologia EcoDynamics+’ mild-hybrid dezvoltată de Kia a fost integrată pe familia de patru modele Ceed, în timp ce brandul a înregistrat vânzări în creștere pentru modelele Sportage EcoDynamics+.

Cererea pentru familia electrificată Kia Niro – care include modelele HEV, PHEV și EV – s-a dovedit deosebit de crescută în perioada declinului pieței auto (27.030 unități). Gama Niro a depășit vânzările modelelor Stonic (23.474 unități vândute) și Picanto (21.214 unități vândute) pentru a deveni pentru prima dată a treia cea mai bine vândută familie de modele Kia în Europa. Familia Ceed (cu 48.158 modele vândute, incluzând modelele Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed și XCeed) și modelul Sportage (33.292 unități vândute) completează topul primelor trei poziții în vânzările brandului.

A doua jumătate a anului 2020 oferă noi oportunități pentru Kia pe măsură ce piața auto europeană se va redresa. Kia va lansa cea de-a patra generație a modelului Sorento în al treilea trimestru, oferind pentru prima dată putere hibridă și amplificând prezența mărcii în popularul segment D-SUV.

Mai mult, Kia a anunțat recent o serie de îmbunătățiri (facelift) ale modelelor sale populare din segmentele A și B, Picanto și Rio, concepute pentru a spori popularitatea acestora. Îmbunătățirile includ noile sisteme de propulsie „EcoDynamics +” mild-hybrid pentru Rio; sistemele ce oferă putere mild-hybrid au fost introduse recent și în toată familia modelului Ceed. Kia intenționează să extindă tehnologia de economisire a combustibilului la alte modele și sisteme de propulsie până la sfârșitul acestui an.

Related posts