Bugatti nu va trece la propulsia electrică, deși este deținut de marca electrică Rimac

Da mai departe!

Celebra marcă de mașini de lux Bugatti nu are un plan pe termen scurt pentru trecerea la propulsia electrică, după cum a declarat Mate Rimac, cel care conduce în prezent activitatea acestei mărci, în cadrul unui joint-venture împreună cu Porsche.

Bugatti va continua să producă automobile sport de lux cu motoare cu combustie și nu are un plan pentru lansarea de automobile electrice, cel puțin nu în următorii 10 ani, a declarat Mate Rimac, CEO al Bugatti – Rimac, într-un interviu pentru Automobilwoche. Compania nu intenționează să dezvolte nici SUV-uri, deși acest tip de caroserie este în acest moment singura direcție în care se îndreaptă industria auto. Rimac, cel care a fondat compania care îi poartă numele, specializată în producția de mașini electrice de înaltă performanță, a folosit ca argument un citat al lui Ettore Bugatti, fondatorul francez al mărcii, care spunea: „Dacă este comparabil, atunci nu este un Bugatti”. Marca Bugatti este deținută în acest moment de Bugatti – Rimac, un joint-venture înființat de Porsche și Rimac, în care pachetul majoritar era deținut de croați. Ulterior, Porsche și-a majorat participația în compania – mamă, Rimac, astfel că dețin controlul și asupra Bugatti. Chiar și așa, strategia companiei este decisă de fondatorul mărcii de mașini electrice Mate Rimac, din poziția de CEO și acționar minoritar al propriei companii. El susține că se va concentra pe introducerea de motoare hibride capabile să ruleze electric până la 50 km.

Chiar dacă Bugatti – Rimac are sediul în Croația, marca Bugatti și-a păstrat independența față de Rimac și va continua să producă automobile de lux în atelierul istoric din Molsheim, Franța.

Related posts