Bugatti Chiron – cea mai puternică și rapidă mașină din lume

Da mai departe!

În sfârșit hypercarul Bugatti are un urmaș oficial după sute de ediții speciale. Urmașul lui Veyron se va numi Chiron și este cea mai puternică și mai rapidă mașină din lume. 

Bugatti Chiron va fi dezvăluit oficial mâine, odată cu deschiderea porților Salonului Auto de la Geneva. Dar noi nu am stat degeaba și am făcut rost deja de detalii și o galerie foto.

Întâi performanțele: viteză maximă anunțată oficial, pentru drumurile publice, de 420 km/oră. În condiții de test, pe circuit închis, se pot atinge peste 460 de km/oră. Accelerațiile 0 – 100 km/oră (în mai puțin de 2.5 secunde) și 0 – 200 km/oră (în circa 6.5 secunde) sunt uimitoare.

Mașina se bazează pe 1.500 de cai putere și 1.600 Nm dintr-un motor W16 (în esență două V8-uri ”lipite”) de 8 litri cu sistem de supraalimentare cu patru turbo compresoare.

Deocamdată producția este limitată la 500 de exemplare, fiecare cu un preț de plecare de circa 2,6 milioane dolari. Se pare că mai bine de o treime dintre cele 500 de mașini sunt deja comandate. Dar nu vă faceți griji, vor mai urma versiuni speciale.
Mașina are o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și 7 trepte, tren de rulare adaptiv, șasiu realizat din fibră de carbon, sistem de frânare față cu etriere cu 8 pistonașe.

Începerea producției noului Bugatti Chiron este programată pentru această toamnă.

Related posts