Brandul premium Alpine prezintă un nou concept-car inspirat din fenomenul Alpenglow

Da mai departe!

Dezvoltat pentru a atrage din cota de piață a marilor mărci de mașini sport premium din Europa, brandul Alpine a fost resuscitat de Renault în urmă cu un deceniu, însă a rămas doar cu un singur model în gamă.

Acum, grupul francez încearcă să extindă familia Alpine, cu noi modele cu propulsie exclusiv electrică. La Paris, în cadrul Mondial de l’Automobile, un concept-car complet nou va oferi indicii despre viitorul acestei mărci. Alpin Alpenglow este numele celui mai noi concept-car dezvoltat de Renault Group pentru a susține evoluția mărcii istorice Alpine. Pe 13 octombrie va avea loc avanpremiera, iar pe 17 octombrie mașina va debuta în premieră în fața jurnaliștilor, la salonul auto din Paris. Descrierea oferită pentru moment de cei de la Renault este una sumară, aceasta făcând referire mai mult la denumire: Alpenglow (Alpengluhe în germană) este un fenomen meteo care se produce în zona alpină, la răsărit sau apus, printr-un efect luminos sub forma unei linii cu irizații roșii. „Alpenglow înglobează viziunea Alpine: un viitor sport, care ilustrează cum vor fi modelele Alpine mâine, atât pe stradă, cât și în competiții”, spune Renault Group, care mai explică și faptul că Alpenglow nu e doar un concept car, ci și o „veritabilă expresie de brand”.
Planurile anunțate până acum pentru marca Alpine cuprind doar versiuni proprii ale unor modele Renault electrice, cum va fi de exemplu propriul automobil dezvoltat pe platforma CMF-EV, pe care este construit noul Renault 5. De asemenea, Alpine urmează să devină o echipare de top sport pentru noile modele Renault, sub numele „Esprit Alpine”.

Related posts