BMW a prezentat Vehicular CrowdCell la Mobile World Congress 2016

Da mai departe!

La ediţia din acest an a Mobile World Congress ce are loc la Barcelona (22-25 februarie 2016) – care este considerat, alături de IFA de la Berlin, cel mai important eveniment de comunicaţii mobile din Europa -, BMW Group a prezentat proiectul de cercetare „Vehicular CrowdCell”.

Acest proiect extinde conceptul „Vehicular Small Cell”, prezentat cu un an în urmă tot la Barcelona. În timp ce „Vehicular Small Cell” este un amplificator celular mobil care optimizează recepţia radio mobilă în interiorul automobilului, noul proiect este capabil să ofere o îmbunătăţire a capacităţii şi a acoperirii reţelelor radio mobile. În parteneriat cu peiker şi Nash Technologies, BMW Group prezintă prototipul „Vehicular CrowdCell” integrat într-un automobil BMW de cercetare.

Creşterea rapidă a traficului de date mobile, de exemplu datorită creşterii utilizării serviciilor multimedia cu dispozitive mobile, precum streaming de muzică sau video, necesită în viitor reţele radio mobile şi mai puternice. O strategie pentru creşterea capacităţii şi a acoperirii viitoarelor reţele este integrarea unui număr mare de celule mici şi relee pe lângă staţiile de bază deja existente.

În 2015, BMW Group, împreună cu partenerii săi peiker şi Nash Technologies, a prezentat primul amplificator celular mobil din lume ce era destinat utilizării în automobil. „Vehicular Small Cell” optimizează recepţia disponibilă pentru dispozitivele mobile din interiorul automobilului prin intermediul antenei maşinii. Acum, conceptul a fost extins pentru a crea „Vehicular CrowdCell”. Pe baza cererii de trafic de date şi de acoperire, amplificatoarele celulare mobile sunt activate în mod dinamic pentru a îmbunătăţi local reţelele radio mobile.

Beneficiile Vehicular CrowdCells în practică

O posibilă aplicare a „Vehicular CrowdCells” sunt flotele de car-sharing – în special cele de automobile electrice. În acest caz, un număr mare de automobile, răspândite prin diferite oraşe şi regiuni, ar putea funcţiona ca relee radio locale atunci când sunt parcate. Dacă unul sau mai mulţi utilizatori sunt localizaţi în apropierea unui amplificator celular mobil, acesta este activat automat pentru a creşte lăţimea benzii sau pentru a oferi acoperirea suplimentară a reţelei. În acest mod, performanţele reţelei actuale pot fi optimizate în mod dinamic. Beneficiile pentru utilizatorii telefoanelor mobile în hotspoturi includ un trafic mai mare şi un semnal mai bun.

„«Vehicular Small Cell» va optimiza conectivitatea dispozitivelor mobile în interiorul automobilelor pentru clienţii noştri”, a explicat Dr. Peter Fertl, director de proiect în cadrul BMW Group. „În acelaşi timp, integrarea într-o reţea de «Vehicular CrowdCells» va permite o disponibilitate omniprezentă şi perfectă a conexiunilor mobile de înaltă calitate şi în afara automobilului.”

Proiectul de cercetare „Vehicular CrowdCell” pune bazele pentru îmbunătăţirea conectivităţii în interiorul automobilului şi dincolo de acesta.

Related posts