Bentley Bentayga V8 – compromisul perfect

Da mai departe!

Probabil cel mai spectaculos test al anului pentru AutoReport.ro este acesta cu Bentley Bentayga. SUV-ul de lux a fost testat de noi în București în varianta cu motor V8, pentru a demonstra de ce un SUV de lux poate fi și sportiv, creând compromisul perfect.

Designul exterior al noului Bentayga V8 reflectă poziția modelului ca cea mai sportivă versiune în cadrul familiei Bentayga. Silueta este definită de liniile masculine și sculpturale unice tipice SUV-ului britanic, având o alură atletică și o prezență inconfundabilă pe șosea. De la cele patru faruri LED, rotunde, până la grila matrix de mari dimensiuni, Bentayga V8 emană din plin ADN-ul de design Bentley, în timp ce formele robuste ale caroseriei și garda înaltă la sol anticipează abilitățile de off-road ale SUV-ului de lux.
Pentru prima dată, frânele carbon-ceramice sunt disponibile, opțional, pentru Bentayga. Sistemul de frânare este cel mai mare și cel mai puternic montat vreodată pe un Bentley și include cel mai mare sistem de frânare față disponibil pe mașinile de serie.

Sub capota modelului testat stă motorul V8 bi-turbo, de 4.0 litri, de generație nouă, care îmbină puterea extraordinară cu o eficiență impresionantă. Sistemul de propulsie dezvoltă 550 CP un cuplu maxim de 770 Nm, făcând posibilă o viteză maximă de 290 km/h și sprintul de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde. Adăugarea unui sunet caracteristic motorului V8, a gurilor duble de evacuare elegante și a frânelor carbon-ceramice, disponibile opțional, contribuie la caracterul vădit sportiv al SUV-ului de lux. Poziționat în centrul gamei Bentayga, noul model V8 îmbină performanțele impresionante și luxul cu abilitățile sportive remarcabile. Conduita SUV-ului poate fi personalizată în întregime, la cererea conducătorului auto, prin intermediul sistemului Drive Dynamics, aceasta variind de la rafinamentul tipic unei limuzine, până la precizia unei sportive. Recunoaștem că l-am condus pe modul Bentley, iar plăcerea de a apăsa pedala și a simți imediat cu sprintează această mașină de aproape 2 tone și jumătate este inegalabilă.

În interior, clienții vor recunoaște abordarea unică Bentley pentru detaliile artizanale de lux și mixul familiar de tehnologii avansate și de materiale elegante, finisate manual. Noutățile de design includ un volan cu inserții din lemn și piele naturală și un finisaj interior din fibră de carbon, high-gloss. Modelul Bentayga V8 continuă tradiția Bentley de design în cele mai mici și mai complexe detalii lucrate manual, cu o precizie fină, folosind materiale naturale. Clienții își pot alege tipul de cusătură manuală, care evidențiază liniile de design al scaunelor și panourilor ușilor. De asemenea, ei pot opta pentru una dintre configurațiile de patru, cinci sau șapte locuri ale Bentayga, pentru versatilitate maximă. Modelul de test are loc pentru cinci persoane și peisaje și materiale încântătore în interior. Sistemul de infotainment, cu ecran tactil de 8″, al Bentayga reprezintă vârful tehnologiei de navigație, cu un hard disk de 60 GB și o gamă de până la 30 de limbi străine. Pasagerii din spate beneficiază de introducerea tabletei Bentley Entertainment – un dispozitiv detașabil Android de 10.2″, cu 4G, WiFi și Bluetooth pentru conectivitate ușoară, de mare viteză, la bord.
Bentayga V8 este disponibil cu Bentley Dynamic Ride – prima tehnologie de control antiruliu activat electric din lume, care utilizează un sistem 48V. Acest sistem contracarează instantaneu forțele laterale la înclinare în viraje și asigură contactul maxim al anvelopei cu terenul, pentru a oferi stabilitate maximă, confort și o manevrare excepțională.
Bentayga oferă cea mai largă gamă de setări de condus pentru șosea și teren accidentat, prin intermediul modului Drive Dynamics și al opțiunii All-Terrain. Sunt disponibile opt moduri (patru pentru șosea și patru off-road), permițând conducătorilor auto, prin rotirea simplă a unui cadran, să selecteze configurația ideală pentru orice suprafață sau condiții de drum.
Opțiunea All-Terrain permite clientului să selecteze setările corespunzătoare pentru o gamă largă de suprafețe de teren, inclusiv zapadă, iarbă, praf, pietriș, noroi sau dune de nisip. În același timp, panoul de bord afișează informații despre gradul de înclinare, unghiul de direcție, punctele cardinale și altitudine.

O suită de sisteme de asistență de ultimă generație și caracteristici de infotainment, sunt prezente la bordul SUV-ului de lux. Sistemul Adaptive Cruise Control (ACC), incluzând funcții precum Stop & Go, Predictive ACC și Traffic Assist, permite șoferului să mențină o distanță prestabilită față de vehiculul din față. Predictive ACC utilizează datele de navigație, senzorii și camerele pentru a prezice următoarele viraje, ieșirile din oraș și modificările limitelor de viteză și poate adapta viteza mașinii în consecință, îmbunătățind atât confortul, cât și economia de combustibil.

Bentley Bentayga 4.0 V8
Viteza maximă: 290 km/oră (limitată)
Acceleratie 0-100 km/h s: 4,5
L/l/î: 5.140/2.224/1.742
Masă proprie: 2.388 kg
Motor/cilindree: V8 – 3.996 cmc
Putere (CP): 550 la 6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 770 la 1.960 rpm
Consum mediu: 12 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts