Audi și Sauber vor colabora în Formula 1

Da mai departe!

Intenția Audi de a participa în Campionatul Mondial de Formula 1 a fost oficializată în luna august, iar acum compania germană a confirmat o colaborare cu Sauber. Pe cealaltă parte, Porsche pare să nu se înțeleagă cu echipa RedBull.

Pe 26 august, înaintea Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps, Markus Duesmann, președintele Consiliului de Administrație al Audi AG, și de Oliver Hoffmann, membru al Consiliului de Administrație pentru Dezvoltare Tehnică au anunțat că Audi va participa la curesele de Formula 1.

Astăzi, divizia premium a grupului Volkswagen a confirmat și ceea ce, prin zvonuri, era foarte aproape de o certitudine: partenerul Audi în Formula 1 va fi echipa Sauber. Pentru a oficializa colaborarea, Audi va cumpăra o acțiune la grupul Sauber.

„Parteneriatul va face ca echipa de curse elvețiană să concureze ca echipă de fabrică Audi începând cu 2026 folosind unitatea de putere dezvoltată de Audi”, anunță oficialii mărcii germane.

Cu aproximativ 30 de ani de experiență competitivă, Sauber este una dintre cele mai renumite echipe din Formula 1. În timp ce unitatea de putere va fi creată la Centrul de competență Audi Motorsport din Neuburg an der Donau, Sauber va dezvolta și produce mașina de curse la baza sa din Hinwil (Elveția). Sauber va fi, de asemenea, responsabil pentru planificarea și executarea operațiunilor de cursă.

„Suntem încântați că am câștigat un partener atât de experimentat și competent pentru proiectul nostru ambițios de Formula 1. Cunoaștem deja grupul Sauber, dotările sale de ultimă generație și echipa cu experiență din colaborările anterioare și suntem convinși că împreună vom forma o echipă puternică”, a declarat Oliver Hoffmann.

Audi Sport a folosit deja în mod regulat tunelul de vânt high-tech al Sauber din Hinwil în perioada participării la Le Mans și în timpul dezvoltării mașinii pentru DTM.

„Audi este cel mai bun partener pentru Sauber. Este clar că ambele companii împărtășesc aceleași valori și aceiași viziune. Așteptăm cu nerăbdare să ne atingem obiectivele comune printr-un parteneriat puternic și de succes”, a punctat și Finn Rausing, președintele Sauber Holding.

Related posts