Angajații Stellantis primesc bonus 1,9 miliarde de euro

Da mai departe!

Sumele pe care Stellantis le-a redistribuit angajaților din toată lumea, în cei trei ani de existență, au ajuns la 6 miliarde de euro, după anunțul din acest an, privind primele de performanță pentru 2023.

Angajații eligibili din cadrul Stellantis vor primi în cadrul programului de recompensare pentru performanță suma totală de 1,9 miliarde euro, premierea fiind bazată atât pe performanțele financiare ale companiei, cât și pe atingerea obiectivelor internaționale și locale. În total, suma acordată angajaților ajunge la 6 miliarde de euro, fiind vizați aproximativ 95% din cei care lucrează pentru companie în diferitele subsidiare din lume.

O a doua acțiune derulată de Stellantis pentru angajați este „Shares to win”, care permite achiziția de acțiuni la prețuri preferențiale cu suport financiar din partea companiei, de 1000 de euro. Schema urmează să fie extinsă la 242.000 de angajați eligibili ai Stellantis.

„Într-un context actual extrem de solicitant și competitiv, toți angajații Stellantis pot fi mândri de ceea ce am construit împreună în ultimii trei ani și pentru aceasta aș dori să-i mulțumesc călduros fiecăruia dintre ei. Obținem rezultate solide care ne permit, pentru al treilea an consecutiv, să redistribuim aproape 1,9 miliarde de euro în participarea la profit și bonusuri variabile. Aceste programe de împărțire a profitului și de remunerare variabilă constituie mult mai mult decât o simplă reflectare a performanței și realizărilor angajaților noștri. Aceasta este o recunoaștere justă a contribuției lor la succesul nostru comun”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis.

În Franța, angajații vor primi un minim de 4.100 de euro, în baza acordului de distribuire a profitului, o sumă care este echivalentă cu peste 2,5 luni de salariu net pentru primele niveluri de angajare. Bonusurile se adaugă creșterii salariale de 4,3% anunțate în decembrie anul trecut, sistem care vizează susținerea în special a primelor niveluri de remunerare.

Stellantis a anunțat o creștere a veniturilor și profiturilor companiei, în 2023, cu 189,5 miliarde euro venituri, mai mari cu 6% față de 2022, și 18,6 miliarde de euro profit net, în creștere cu 11% față de anul anterior, un rezultat bazat pe un profit operațional de 24,3 miliarde euro, în creștere cu 1%, șipe  o marjă foarte bună, de 12,8%.

Vânzările Stellantis în 2023 s-au ridicat la 6,17 milioane de unități, în creștere cu 7% față de anul 2022.

Related posts