Alfa Romeo a lansat prima sa mașină electrică de serie, e un e-208 cu altă siglă

Da mai departe!

​Alfa Romeo a lansat SUV-ul compact Milano care, deși are și variantă hibridă, este și primul model de serie full-electric al mărcii italiene. Compania promite pentru Milano o autonomie de 410 km între încărcări, iar mașina poartă numele orașului unde Alfa Romeo a luat ființă la 1910.

Mașina va fi produsă la uzina de la Tychy, din Polonia, unde sunt asamblate alte două modele ale grupului Stellantis: Jeep Avenger și Fiat 600. Livrările pentru varianta full-electrică vor începe în septembrie, în timp ce în noiembrie vor ajunge la clienți mașinile mild hybrid (benzină+motor electric)..

Vor exista două variante full-electrice pentru Milano: una cu putere de 154 CP și versiunea Veloce, de 237 CP. Bateria de 54 kWh va permite o autonomie de până la 410 km, iar la o stație de încărcare rapidă bateria va putea ajunge în jumătate de oră de la 10%, la 80%.

Varianta hibridă are motor pe benzină, 1,2 litri, trei cilindri și motor electric de 21 kilowați.

Principalii concurenți ai versiunii full-electrice vor fi Volvo EX30 și Smart #1.

Cei de la companie spun că mașina este foarte sportivă și că se adresează și celor care în trecut au cumpărat modelele Mito și Giulietta și acum vor o mașină nouă.

Alfa Romeo are în gamă SUV-ul compact Tonale, sedanul de clasă medie Giulia și SUV-ul de clasă medie Stelvio. Un sedan de mari dimensiuni va fi lansat în 2027.

Alfa Romeo este o marcă de nișă, având 0,4% din piața mașinilor noi în UE.

Related posts