Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele 5 luni cu 5,3%; serviciile de piaţă s-au majorat cu 39,5%

Da mai departe!

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 5,3%, în primele cinci luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 39,5%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata
şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 5,3%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4%) şi comerţul cu autovehicule (+3,4%).

În primele cinci luni din acest an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 39,5% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+41,6%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+40,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+38,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,9%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 42,2% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021.

Conform INS, în mai 2022 comparativ cu aprilie 2022, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 20,3%, datorită majorărilor din comerţul cu autovehicule (+25,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,8%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+4,6%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2022, comparativ cu aprilie, a înregistrat o creştere cu 0,3%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 14%, datorită activităţilor agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+28,8%), activităţilor hotelurilor şi restaurantelor (+17,9%), serviciilor de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+17,5%) şi activităţilor de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,8%).

Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 1,4%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 4,1%.

În mai 2022 comparativ cu mai 2021, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea
autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 1,8%, datorită creşterilor la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+7,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,2%). Comerţul cu autovehicule a înregistrat o scădere cu 2,7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 5,9% faţă de luna mai 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 35,6% mai mare comparativ cu luna mai 2021, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+50,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+43,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+32%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+31,6%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2022 a crescut cu 36,8%, comparativ cu luna mai 2021.

Related posts