Nissan Ariya – altă abordare

Da mai departe!

Nissan Ariya este un model interesant. Japonezii arată de ce cred în mobilitatea electrică, dar și în sistemul lor e-4orce cel mai bine prin această mașină electrică futuristă.

Modelul a fost introdus în iulie 2020 și este produs la uzina Tochigi din Japonia din ianuarie 2022, deci avem în față un produs japonez pur.
Modelul este dezvoltate pe o platformă nouă, gândită special pentru modelele electrice. Pornind de la acest aspect, designerii au reușit să aducă în prim-plan o filozofie nouă de design pe care o vom vedea în viitorul apropiat și pe alte modele Nissan. Ariya este un crossover coupe cu linii generale fluide, elegante și, în același timp, senzuale. Partea fronală este dominată de o grilă de dimensiuni mari și de farurile duble care integrează lumini dinamice de semnalizare. În centrul grilei se află o versiune nouă a logo-ului mărcii, iar conform reprezentanților companiei, aceasta va fi disponibilă într-o variantă iluminată (20 de LED sunt folosite pentru acest artificiu de design).
Modelul testat de noi se numește Nissan Ariya e-4ORCE are un acumulator cu o putere utilă de 87 kWh. Motorul electric 394 CP și 600 Nm. Timpul necesar pentru a ajunge la 0-100 km/ore este de 5.7 secunde. Autonomia atinsă de noi în timpul testului este de peste 500 kilometri.
Manevrabilitatea este una foarte bună datorită centrului de greutate aflat destul de jos. Ariya adoră asfaltul și drumurile mai lungi, iar confortul oferit este unul superior.
În interior, calitatea materialelor este premium, iar designul este futurist. 5 persoane pot călători în cele mai bune condiții în această mașină. În centrul consolei, Nissan Ariya are două display-uri, un monitor de 12,3 inchi în linia vizuală a șoferului și un display central, de 12,3 inci. Ariya va avea, de asemenea, opțiunea unui head-up display. Nissan a lansat un sistem hibrid de recunoaștere a vocii bazat pe înțelegerea limbajului utilizatorilor. Odată rostită fraza de activare „Hello Nissan” sau „Hey Nissan”, ocupanții pot solicita informații despre vehicul, pot emite comenzi de navigație, pot regla temperatura cabinei sau pot selecta muzica.
Datorită celor două motoare electrice, versiunea e-4ORCE cu tracțiune integrală pornește instantaneu, livrând o putere de până la 100% roților din față sau din spate. Putere ce îmbunătățește toate performanțele – tracțiunea în orice condiții climatice, confortul și stabilitatea în viraje, în timp ce e-Pedal face totul mai distractiv.
Modelul de test include noul sistem de asistență pentru șofer Nissan, denumit ProPILOT, care include, printre altele, frânarea automată de urgență, avertizarea de depășire a benzii, avertizare la punctul orb, alerte de trafic etc. Ariya mai include, de asemenea, și un sistem de avertizare în caz de coliziune iminentă.

Nissan Ariya Performance 90 kWh e-4ORCE
0-100 km/h: 5,1 secunde
Viteza maximă: 200 km/oră
L/l/î: 4.595/1.850/1.660
Masă proprie: N/A
Volum portbagaj (l): 408
Putere (CP): 394
Cuplu maxim (Nm): 600
Autonomie: 400 kilometri
Acumulatori: 90 kWh
Tracțiune: integrală
Cutie de viteze: Automată
Consum: 15 kWh/100 km

Related posts