Seat Arona facelift – upgrade serios

Da mai departe!

SUV-ul de clasă B al spaniolilor de la Seat a primit și el un facelift. În această formă am testat Ateca pentru AutoReport.ro pentru a vă spune ce aduce nou.


SEAT Arona a fost al treilea nou model lansat de marca spaniolă în 2017. SUV-ul subcompact se integrează perfect în gama SUV, fiind „fratele” mai tânăr al familiei cu 3 membri. Modelul Arona este fabricat exclusiv în unitatea cu cel mai mare volum de producţie din Spania, cea din Martorell. Faceliftul a afectat în special partea față, acolo unde blocurile optice față au primit o semnăură luminoasă LED de tip triunghi, iar proiectoarele de ceață au urcat până aproape de grilă. Modelul creat pe platforma MQB (Modular Quer Baukasten) vine cu un design angular, cu care SEAT deja ne-a obișnuit, liniile drepte și unghiurile ascuțite creează un o siluetă zveltă de SUV compact cu ADN sportiv. În spate, blocurile optice sunt și ele modificate, iar fontul cu care este scris numele modelului a fost modificat.
Cabina SUV-ului urban este transformată, în timp ce noile niveluri de conectivitate și sistemele de asistență pentru șoferi fac din noul SEAT Arona un pachet și mai complet.
Designul interior revoluționar al noului SEAT Arona pare un limbaj de design digital modern, cu guri de aerisire proiectate inovator și iluminate și un sistem de infotainment cu ecran mai mare.
Conectivitatea atinge un alt nivel prin includerea SEAT CONNECT, acces wireless la CarPlay și Android Auto, precum și recunoașterea vocală „Hola Hola”.
În SEAT Arona pot călători 5 persoane cu tot cu bagajele aferente. Portbagajul se află din punct de vedere al dimensiunilor peste media segmentului.
Sub capota SEAT-ului Arona avem un motor de un litru, pe benzină, supraalimentat. Propulsorul oferă 110 CP și cuplat la celebra cutie automată a grupului VW, DSG. Mașina este destul de sprintenă, mai ales în oraș și stă destul de bine pe asfalt și în curbe. Direcția este și ea destul de precisă, iar orice mașină provenită de pe platforma MQB ne-a obișnuit să stea bine în curbe.
O serie de noi sisteme de asistență a șoferului, cum ar fi Travel Assist și sisteme de actualizare precum Side Assist, fac ca noua SEAT Arona să fie și mai intuitivă și mai liniștitoare la volan.

Seat Arona facelift Style 1.0 DSG
0-100 km/h: 10,1 secunde
Viteza maximă: 190 km/oră
L/l/î: 4.153/1.780/1.552
Masă proprie: 1.158 kg
Volum portbagaj (l): 400
Cilindree (cmc): 999
Putere (CP): 110 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 200 la 2.000 rpm
Consum mediu: 5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: Automată, 7 trepte

Related posts