Tesla, sub presiunea de a majora salariile pentru a atrage angajaţi la fabrica din Germania

Da mai departe!

Producătorul american de automobile electrice Tesla Inc trebuie să majoreze salariile pentru a atrage angajaţi la noua sa fabrică de lângă Berlin, a declarat Birgit Dietze, reprezentant regional al celui mai mare sindicat din Germania – IG Metall – avertizând asupra pericolului unei dispute salariale în rândul forţei de muncă de la acea unitate, transmite Reuters.

Recrutările la aşa numita „Gigafactory” din Gruenheide, care a început producţia în martie 2022, sunt în urmă faţă de programul stabilit, a precizat Dietze.

Oficialul a adăugat: ”Tesla vrea să aibă aproximativ 12.000 de angajaţi până la finalul anului. Pentru a realiza acest obiectiv, conducerea va trebui în curând să ducă salariile la un alt nivel”.

Dietze a explicat că multe persoane interesate să se mute la Tesla „câştigă semnificativ mai mult la actualele lor locuri de muncă la alţi producători auto”.

Pentru a atrage talente, Tesla a început deja să ofere noilor angajaţi salarii mai mari, ceea ce riscă „să ameninţe pacea industrială”, sindicatul primind deja plângeri în acest sens, a adăugat Dietze.

Decalajul de salarizare rezultat, care, conform reprezentantului IG Metall, se ridică la aproape 20% în rândul angajaţilor calificaţi, va creşte doar la viitoarele negocieri privind contractul colectiv de muncă.

Oficialii Tesla nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Related posts