Tesla estimează în 2022 o creştere de peste 50% a livrărilor de vehicule electrice

Da mai departe!

Tesla Inc a anunţat că se aşteaptă în acest an la o creştere de peste 50% a livrărilor de vehicule electrice, în pofida perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, care ar urma să se atenueze doar anul viitor, transmite Reuters.

Revizuirea în creştere a previziunilor de către directorul general Elon Musk vine după ce producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră a raportat venituri trimestriale record, peste estimările analiştilor de pe Wall Street.

Dar tonul prudent privind perturbările din lanţurile de aprovizionare arată că nici măcar Tesla nu poate evita problemele care i-au afectat anul trecut pe mulţi producători auto.

După închiderea şedinţei de joi Bursei de la New York, acţiunile Tesla au scăzut cu 0,8%.

Majorarea producţiei la fabricile Tesla din Berlin şi Texas va depinde de atenuarea dificultăţilor de aprovizionare şi de introducerea cu succes a noilor tehnologii, a informat compania americană.

Musk a anunţat că Tesla nu va lansa noi modele anul acesta dar speră să lanseze camionetele Cybertruck şi Semi anul viitor.

În trimestrul patru din 2021, veniturile au urcat la 17,72 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor, de 16,57 miliarde de dolari.

„Încă ne aşteptăm să fim afectaţi anul acesta din cauza deficitului de semiconductori, dar aceste probleme se vor atenua anul viitor”, a declarat Musk.

Acesta a adăugat că livrările vor creşte cu peste 50%, cea ce înseamnă că Tesla se aşteaptă să livreze peste 1,4 milioane de vehicule anul acesta.

Profitul operaţional al Tesla s-a situat la 4,09 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor, de 3,89 miliarde de dolari.

Şi agenţia de evaluare financiară Moody’s a anunţat săptămâna aceasta ca Tesla să livreze aproape 1,4 milioane de vehicule în 2022, faţă de aproximativ 936.000 în 2021.

În trimestrul patru din 2021, Tesla a livrat clienţilor un număr record – 308.600 – de maşini electrice, mult peste estimările analiştilor de pe Wall Street. Conform datelor Refinitiv, analiştii se aşteptau ca producătorul auto american să livreze 263.026 vehicule în ultimele trei luni din 2021. A fost al şaselea trimestru consecutiv în care Tesla a raportat livrări record.

Analiştii de la Credit Suisse se aşteaptă ca anul acesta Tesla să-şi majoreze livrările la 1,3 milioane de vehicule.

Pe fondul aşteptărilor investitorilor privind majorarea producţiei, acţiunile Tesla au crescut cu aproape 50% în 2021, iar capitalizarea bursieră a depăşit în octombrie 1.000 de miliarde de dolari.

Related posts