Rolls-Royce a prezentat o nouă bijuterie: Droptail Roadster

Da mai departe!

Linii asemănătoare cu cele ale unui iaht, plafon detașabil din fibră de carbon și sticlă, ceas de lux integrat în bord și motor de 6,75 litri sunt doar câteva dintre detaliile care atrag atenția la noul Rolls-Royce Droptail Roadster. Mașina va fi produsă în doar patru exemplare.

Rolls-Royce Motor Cars a dezvăluit cel mai nou model din seria sa exclusivă de vehicule cu design personalizat, Rolls-Royce Droptail Roadster. Inspirat de iahturile de mare viteză din anii 1930 roadster-ul are două locuri și este dotat cu un plafon detașabil (n.n. – nu retractabil) din fibră de carbon și sticlă prin care nivelul de lumină care pătrunde în interior este reglat prin simpla atingere a unui buton.

Droptail Roadster are o caroserie scundă și elegantă ale cărei linii fluide sunt întrerupte doar de mânerele ușilor, ornamentul Spirit of Ecstasy și monograma. Designul roadsterului Rolls-Royce, puternic influențat de nautică, diferă de cel al unui cabriolet obișnuit. Dincolo de liniile fără cusur, capota mașinii nu este pliată și depozitată automat într-un compartiment al mașinii ci are o operare manuală care presupune îndepărtarea completă a plafonului. Poate părea ciudat ca o mașină în care totul poate fi pus în mișcare prin simple apăsări sau rotiri ale unor butoane – de la emblema Spirit of Ecstasy și ceasul Audemars Piguet asuns în bord până la cotieră, fotolii sau uși – plafonul să trebuiască îndepărtat manual, însă un plafon din sticlă cu dimensiunile celui aflat în dotare noului Rolls-Royce Droptail Roadster nu putea fi stocat decât dacă mașina ar fi avut o remorcă specială pentru asta. Cum nu este cazul, viitorii posesori ai încântătorului model vor trebui să se asigure că nu plouă în timpul călătoriilor cu plafonul detașat.

Utilizând același motor motor twin-turbo V12 de 6,75 litri ca și Rolls-Royce Ghost, noul roadster are o lungime de 5,3 metri și o lățime de 2 metri, dimensiuni care duc cu gândul la o greutate „astronomică”. Din nefericire, compania nu a oferit detalii despre masa mașinii.

Într-o abatere de la tradiție, care dictează că grila Rolls-Royce de tip Pantheon are fantele poziționate drept și vertical, fantele de pe grila Droptail se curbează spre partea superioară a radiatorului.

Comparativ cu alte mașini Rolls-Royce, precum electricul Spectre, interiorul Droptail Roadster este minimalist, oferind doar trei butoane principale pe bordul curbat din lemn. Restul comenzilor se află fie pe volan, fie în consola centrală. Și, dacă tot am vorbit despre lemn, cei de la Rolls-Royce au subliniat că în interiorul mașinii se află „peste 1.600 de piese din lemn finisate și poziționate manual într-o perioadă de doi ani”.

Vehiculul prezentat la Monterey Car Week de Rolls-Royce este doar primul dintre cele patru care vor ajunge la clienții dispuși să cheltuiască o sumă estimată la circa 30 de milioane de euro. Estimarea – necesară doar pentru că Rolls-Royce nu dă publicității prețul modelelor sale ultraexclusiviste – are la bază o declarație a unui oficial al companiei britanice care a explicat că unele vehicule anterioare, tot cu design personalizat dar mult mai puțin complexe au fost comercializate cu peste 28 de milioane de dolari.

O astfel de sumă este justificată, în opinia celor aflați la prezentare, de detaliile impresionante ale Rolls-Royce La Rose Noire Droptail Roadster, „o capodoperă întunecată, îndrăzneață” și comandată de o familie în care „mama îndrăgește trandafirii Black Baccara”. Vopseaua mașinii pare aproape neagră în umbră, însă în lumină suprafața întunecată dezvăluie o strălucire roșie, sidefată. Și, dacă partea feminină a familiei preferă un anume trandafir, cea masculină și-a dorit neapărat ca în bordul noii sale mașini să fie înglobat un ceas Audemars Piguet Royal Oak care, după dorință, poate fi detașat și purtat la mână. Desigur, chiar și acest ceas este personalizat cu un trandafir pe carcasă.

Related posts