BMW Group oferă o avanpremieră a noului centru dezvoltare şi testare din Cehia

Da mai departe!

Derularea timpurie a două zone de testare marchează un reper important în construcţia primei locaţii de dezvoltare a BMW Group în Europa Centrală. În faţa reprezenanţilor guveramentali şi mass-media, compania prezintă primele două tronsoane de circuit pentru testarea automobilelor autonome şi a sistemelor de asistare la noul Centru de Mobilitate Viitoare al BMW Group din Sokolov, Cehia.

La noul centru de testare, BMW Group va continua să dezvolte subiecte inovatoare, cum ar fi electrificarea, digitalizarea şi condusul autonom. Centrul de probe din regiunea Karlovy Vary se află la aproximativ două ore şi jumătate de condus de principala locaţie de dezvoltare a BMW Group, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare (FIZ) din München.

Odată cu lansarea celor două trasee de testare şi o perspectivă exclusivă asupra operaţiunilor sale de testare, BMW Group va prezenta primele rezultate ale investiţiei sale de 300 de milioane de euro la Sokolov. Se preconizează că centrul de testare va fi pe deplin operaţional până la jumătatea anului 2023 şi va avea peste 100 de angajaţi care lucrează la faţa locului. Zona de Tehnologie Nouă, cu o suprafaţă capabilă de omologare de circa 90.000 m², cu trei circuite separate, oferă condiţii optime pentru testarea sistemelor de asistenţă şi a comportamentului în trafic transversal, precum şi în frânarea de urgenţă şi în situaţii de evitare. Testele sunt pregătite şi controlate din camera de control alăturată, cu posturi de lucru temporare.

„Odată cu implementarea timpurie a două secţiuni de circuit pentru a pregăti testarea oficială a automobilelor la Solokov, acum testăm noi sisteme de asistenţă din punctul de vedere al siguranţei conducătorului şi avansăm în dezvoltarea ulterioară a scenariilor de testare. De la jumătatea anului 2023, noul loc de testare din Republica Cehă va funcţiona alături de centrele de testare existente ale BMW Group din Aschheim, lângă München, Miramas, în Franţa, şi Arjeplog, în Suedia”, explică Andreas Heb, project manager BMW Group, responsabil pentru centrul de testare de la Sokolov.

În imediata vecinătate a Zonei de Tehnologii Noi se află Autostrada de Condus Autonom, cu o lungime de şase kilometri, un circuit tip autostradă cu zone de intrare şi de ieşire pentru testarea automobilelor autonome pe autostrăzi. Autostrada de testare a fost echipată cu două benzi funcţionale şi o bandă de oprire de urgenţă, precum şi cu pasarele şi o linie dreaptă de peste un kilometru. „Prima locaţie de dezvoltare a BMW Group în Europa Centrală creează noi oportunităţi. Sokolov oferă condiţii ideale şi terenul potrivit pentru extinderea locaţiilor noastre de testare. Cooperarea de încredere cu dezvoltatorul imobiliar Sokolovská uhelná şi cu toţi reprezentanţii politici confirmă că alegerea noastră pentru noua locaţie este cea corectă”, spune Robert Thurner, director BMW Group pentru management imobiliar în regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi centre de testare.

Related posts