BMW a prezentat Seria 8 Coupé

Da mai departe!

Prezentarea noului BMW Seria 8 Coupé prezentat de curând adaugă un nou capitol istoriei lungi a senzaţionalelor automobile sport ale constructorului auto premium din Bavaria – şi oferă un start foarte dinamic pentru actuala sa ofensivă de modele în segmentul de lux. 

Obiectivul principal de dezvoltare pentru BMW Seria 8 Coupé a fost dinamica de excepţie. Caroseria, sistemul de propulsie şi suspensia au fost dezvoltate pentru a îndeplini toate cerinţele unui automobil sport excepţional. În acest proces, motoarele remarcabil de puternice au fost combinate cu sistemul inteligent BMW xDrive de tracţiune integrală şi măsurile de design BMW EfficientLightweight. Noul model şi-a primit botezul sub forma BMW M8 GTE în cursele de anduranţă din FIA WEC şi în IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) din America de Nord. Automobilul de serie permite experimentarea unei performanţe deosebit de dinamică într-un cadru extrem de luxos.

Vârful de gamă este BMW M850i xDrive Coupé, care este alimentat de un motor pe benzină V8 nou dezvoltat, ce oferă 390 kW/530 CP. Acest model BMW M Performance va fi lansat în noiembrie 2018 împreună cu BMW 840d xDrive Coupé, echipat cu un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, extraordinar de puternic, cu o putere maximă de 235 kW/320 CP.

Design exterior
Designul exterior al BMW Seria 8 Coupé îmbină emoţia sportivă cu o eleganţă rafinată, specifică unui model din segmentul de lux. Aura sa unică este rezultatul unui nou limbaj de design care se concentrează pe claritate, modernitate şi aduce un plus de emoţie. Suprafeţele ample sunt structurate prin utilizarea unor linii de caracter clare, minimaliste. Designul coborât al automobilului, silueta alungită şi linie a acoperişului ce curge elegant spre spatele cu contururi „double bubble” distinctive, ampatamentul lung şi ecartamentul lat sunt elementele definitorii ale proporţiilor BMW Seria 8 Coupé . Cu dimensiuni exterioare de 4.843 mm în lungime, 1.902 mm în lăţime, 1.341 mm în înălţime şi ampatament de 2.822 mm, automobilul cu două uşi are proporţii foarte sportive.

 

Grilă BMW coborâtă are formă hexagonală, cu elemente încadrate de un contur dintr-o singură piesă. Farurile cu tehnologie LED standard sunt cele mai înguste faruri folosite vreodată la un model BMW. BMW Laserlight cu iluminare variabilă a drumului şi Selective Beam (fază lungă activă) sunt disponibile opţional.

În timp ce suprafeţele se curbează spre interior în partea extremă a roţilor faţă, ele revin puternic spre exterior în vecinătatea roţilor spate. Acest lucru se combină cu un habitaclu atractiv pentru a crea o linie a umerilor musculoasă. În spate, interacţiunea liniilor orizontale şi diagonale accentuează lăţimea şi centrul de greutate coborât. Stopurile LED se adaugă la acest efect prin extinderea adâncă în flancuri.

Detaliile precise optimizează aerodinamica şi masa
Un şasiu aproape complet etanş, controlul activ al clapetelor de aer şi pachetul Air Curtains – Air Breathers contribuie la reducerea rezistenţei aerodinamice a noului  BMW Seria 8 Coupé. Bazele înguste ale oglinzilor exterioare contribuie şi ele la fluidizarea debitului de aer. La modelul BMW M850i xDrive Coupé, un spoiler frontal suplimentar micşorează suplimentar portanţa pe puntea faţă la viteze mari. Acoperişul noului BMW Seria 8 Coupé prezintă un decupaj central care reaminteşte de stilul „double bubble” al maşinilor de curse clasice.

Această conturare distinctivă se regăseşte şi pe acoperişul opţional din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), este disponibilă pentru prima dată pe un model de serie al mărcii BMW şi reduce şi mai mult centrul de greutate al automobilului. Barele prizelor de aer, capacele oglinzilor exterioare, spoilerul spate şi difuzorul spate al pachetului Carbon opţional sunt de asemenea realizate din CFRP.

Interior
Limbajul modern şi minimalist al designului exterior este continuat şi în interiorul noului BMW Seria 8 Coupé, creând o ambianţă relaxantă şi luxoasă. În acelaşi timp, toate liniile sunt orientate către înainte, direcţionând automat privirea spre faţă şi punând accentul pe condusul sportiv. Toate elementele de comandă sunt aranjate în mod clar. Un design concis al suprafeţei permite materialelor de înaltă calitate să iasă în evidenţă. De exemplu, utilizarea finisajelor decorative este limitată la tranziţia în stilul automobilelor sport dintre consola centrală şi panoul de bord.

Nou dezvoltate, scaunele sport sunt tapiţate standard cu piele Vernasca. Decoraţiunile integrale cu piele în zona uşilor şi panoul de instrumente sunt şi ele standard. Datorită poziţiei joase a scaunelor din spate, a fost posibilă proiectarea tetierelor ca parte integrantă a spătarului. Spătarul din spate poate fi divizat standard în raport 50:50 şi rabatat pentru a creşte capacitatea portbagajului de 420 de litri.

Caracterul luxos al noului BMW Seria 8 Coupé poate fi îmbunătăţit şi de o serie de accesorii opţionale de cea mai bună calitate. Gama include BMW Display Key, încărcare wireless pentru telefoanele mobile, scaune cu climatizare, sistemul de sunet Bowers & Wilkins Diamond Surround, precum şi aplicaţii de sticlă pentru schimbător, butonul iDrive şi o serie de butoane. În plus, există o gamă de opţiuni BMW Individual specifice modelului.

Noul motor V8 cu livrare a puterii şi acustică remarcabile
Un nou motor V8 îşi face debutul la BMW M850i xDrive Coupé. Motorul de 4,4 litri, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, oferă o combinaţie deosebită de livrare impresionantă a puterii şi o acustică la fel de impresionantă, care este îmbunătăţită şi de sistemul de evacuare sport cu clapetă de control. Blocul motor, turbocompresoarele situate în spaţiul V al cilindrilor, sistemul de injecţie directă pe benzină, scutul termic, sistemul de circulaţie a răcirii, precum şi electronica de aprindere şi a motorului sunt doar câteva dintre caracteristicile care au fost dezvoltate suplimentar. Pentru a asigura atât caracteristicile de performanţă superioare, cât şi robusteţea, noul motor cu opt cilindri a fost supus unui program vast de teste care cuprinde toate situaţiile potenţiale de sarcină – de la testele de stres la viteză de ralanti până testele de calibrare foarte dinamică de pe bucla Nordschleife de la Nürburgring. Performanţele emisiilor au fost optimizate prin includerea unui filtru de particule pe benzină şi respectarea standardului Euro 6d-TEMP.

Datorită unei creşteri a puterii de 50 kW/68 CP, fără a avea impact asupra masei în comparaţie cu motorul pe care îl înlocuieşte, noul V8 poate genera acum 390 kW/530 CP, nivel disponibil între 5.500 şi 6.000 rpm. Cuplul maxim de 750 Nm este disponibil pe o gamă largă de turaţii, de la 1.800 la 4600 rpm. Aceste performanţe asigură pentru BMW M850i xDrive Coupé o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde.

Motor diesel eficient, cu şase cilindri dispuşi în linie
Noul BMW 840d xDrive Coupé oferă încă o abordare distinctivă asupra genului de automobil sport. Utilizarea unui motor diesel în acest segment produce o combinaţie unică de dinamică susţinută de cuplu motor generos şi o economie de combustibil excelentă. Motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, oferă o putere maximă de 235 kW/320 CP şi un cuplu de vârf de 680 Nm, disponibil încă de la 1.750 rpm.

Motorul utilizează tehnologia de supraalimentare în mai multe trepte, cu două turbine, iar caracteristicile sale de performanţă permit o călătorie relaxată la turaţii reduse, permiţând, de asemenea, ca automobilul să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde. Apăsarea puternică a acceleraţiei aduce un acompaniament acustic distinctiv din partea sistemului de evacuare sport care a fost configurat special pentru acest model. Sistemul de control al emisiilor, care include convertorul catalitic SCR cu injecţie de uree, respectă standardul Euro 6d-TEMP.

Transfer rapid şi precis al puterii: transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, BMW xDrive, diferenţial blocant controlat electronic
Motorul transferă puterea prin intermediul unei versiuni îmbunătăţite a transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte, cu rapoarte schimbate pentru acceleraţii puternice în treptele mici şi eficienţă în treptele superioare. Clapetele de schimbare de pe volan sunt incluse standard pentru selectarea manuală a treptelor.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive funcţionează mai eficient ca niciodată. Cu distribuţia rapidă, precisă şi complet variabilă a cuplului între roţile faţă şi cele spate, maximizează tracţiunea şi stabilitatea în manevrabilitate chiar şi în situaţii de condus extrem de dinamic. În acelaşi timp, configuraţia orientată spre spate garantează experienţa de condus pentru care automobilele sport BMW sunt renumite. Disponibil standard la BMW M850i xDrive Coupé, diferenţialul blocant spate, cu control electronic, conferă automobilului o notă mai sportivă şi asigură o abordare şi mai dinamică la ieşirea în viraje.

Şasiul: pachet pentru performanţe maxime
Principiul de construcţie şi reglarea şasiului BMW Seria 8 Coupé sunt concepute pentru a valorifica potenţialul dinamic al tehnologiei sale de propulsie – şi pentru a utiliza cât mai bine conceptul de bază al automobilului pentru a obţine performanţe sportive maxime. Masa optimizată, centrul de greutate redus, distribuţia echilibrată a sarcinii pe punţi, lungimea ideală a ampatamentului şi ecartamentul lat, dar şi structura rigidă a caroseriei şi proprietăţile aerodinamice favorabile oferă toate ingredientele potrivite în acest scop. Toate jantele din aliaj uşor, disponibile standard şi opţional, sunt echipate cu anvelope de dimensiuni diferite, ale căror efect de îmbunătăţire a tracţiunii a fost luat în considerare în reglarea şasiului.

Echiparea standard pentru noul BMW Seria 8 Coupé include suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Acest lucru permite ca acţiunea arcurilor şi a amortizoarelor să fie reglată cu mare precizie, astfel încât conducătorul să nu primească mai mult decât reacţia necesară din partea drumului. Direcţia activă integral este şi ea disponibilă standard; reduce raza de bracare în timpul manevrelor, măreşte agilitatea şi face ca schimbarea benzilor sau abordarea virajelor la viteze mari să fie şi mai uşoare. Dotarea opţională de stabilizare activă a ruliului pentru noul BMW M850i xDrive Coupé oferă modelului o caracteristică de manevrabilitate şi mai sportivă, deoarece permite o compensare deosebit de rapidă şi precisă a ruliului caroseriei în timpul manevrelor la viteză ridicată, îmbunătăţind astfel agilitatea şi stabilitatea manevrabilităţii atât la intrarea în viraje, cât şi la ieşirea din curbe. Sistemul are efectul suplimentar de sporire a confortului atunci când se conduce în linie dreaptă, prin combaterea activă a vibraţiilor declanşate de denivelări pe o parte a drumului – totul prin servomotoarele electronice.

Model BMW M Performance, pachet M Sport şi pachet M Technic Sport cu dotări specifice
Specificaţia standard pentru BMW M850i xDrive Coupé include şi frâne M Sport extrem de puternice, împreună cu jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu anvelope de înaltă performanţă. De asemenea, modelul poate fi recunoscut prin decoraţiunile exterioare exclusive în nuanţă Cerium Grey, un spoiler M spate şi praguri iluminate cu numele modelului. Acestea sunt completate de dotări cu echipamente care fac parte din pachetul M Sport disponibil standard pentru BMW M850i xDrive Coupe  şi opţional pentru noul BMW 840d xDrive Coupé. Acestea includ scaunele multifuncţionale, volanul M îmbrăcat în piele şi benzi decorative de interior într-un design plasă din oţel inoxidabil, jante M de 19 ţoli, din aliaj uşor, frâne M Sport şi praguri iluminate cu sigla M. Pachetul M Technic Sport este disponibil ca opţiune suplimentară pentru modelul BMW 840d xDrive Coupé şi adaugă, printre altele, jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu anvelope de înaltă performanţă, sistemul de frânare M Sport şi mai puternic, diferenţial blocant cu control electronic, spoilerul M spate şi decoraţiune BMW Individual Shadow Line high-glos extinsă.

Varietate largă de sisteme avansate de asistare a conducătorului
Numeroase sisteme de ultimă oră pentru asistarea conducătorului sunt disponibile pentru îmbunătăţirea confortului şi a siguranţei noului BMW Seria 8 Coupé. Gama include tempomatul activ cu funcţia Stop & Go, asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, avertizare la schimbarea benzii şi la părăsirea benzii, asistentul de menţinere a benzii cu protecţie la coliziune laterală şi asistentul de evitare prin schimbarea benzii, BMW Night Vision, precum şi avertizarea la trafic transversal, la intersecţii şi de sens unic.

Pe lângă direcţie, asistentul de parcare preia manevrele de accelerare şi frânare. De asemenea, sistemul include Reversing Assistant (asistent pentru mers înapoi) asigură deplasarea automată în marşarier pe acelaşi traseu pe care automboilul la parcurs înainte, pe o distanţă de până la 80 de metri. Traseul este memorat de automobil timp de trei zile de la oprire. Această soluţie asigură ieşirea din spaţiile înguste sau parcări.

Noul concept de afişare şi control BMW Operating System 7.0
Prin includerea conceptului de afişare şi control BMW Operating System 7.0, disponibil standard pentru noul BMW Seria 8 Coupé, conducătorului i se asigură informaţiile corecte la momentul potrivit. Afişările personalizate pot fi apelat atât pe panoul de instrumente, cât şi displayul central iDrive cu diagonala de 10,25 ţoli (26,04 cm). Structură de meniu plat, optimizată pentru controlul tactil, permite accesul rapid la toate setările şi funcţiile. Conţinutul bazat pe situaţie include vizualizarea acceleraţiei laterale în timpul virajelor de mare viteză. Pentru a permite interacţiunea multimodală, conducătorul poate alege să utilizeze butoanele de pe volan, controlerul iDrive, afişajul tactil, controlul vocal sau controlul BMW prin gesturi. BMW Live Cockpit Professional este disponibil standard şi cuprinde un panoul de instrument complet digital, cu un afişaj de 12,3 ţoli (31,24 cm), în centrul căruia, de exemplu, poate fi afişată o anumită secţiune a hărţii de navigaţie. Disponibil în versiune îmbunătăţită, BMW Head-Up Display se regăseşte pe lista echipamente disponibile standard şi oferă zonă de proiecţie mai mare, conţinut nou şi grafică optimizată, un mod de afişare sport şi unul compact.

Asistentul personal de mobilitate BMW Connected este disponibil pentru o conectivitate perfectă între automobil şi dispozitivele digitale. Serviciile digitale disponibile pentru utilizare în noul BMW Seria 8 Coupé includ avertismentele de pericol obţinute prin interconectarea cu alte automobile BMW, actualizarea software „over-the-air”, integrarea Microsoft Office 365 şi Skype for Business, precum şi BMW Digital Key, care permite clienţilor să deblocheze automobilul şi să pornească motorul cu ajutorul unui smartphone.

 

Related posts