Autorităţile din landul german Brandenburg urmează să anunţe acordarea aprobării finale pentru fabrica Tesla

Da mai departe!

Landul german Brandenburg organizează vineri o conferinţă de presă în care va anunţa decizia de aprobare pentru o mare unitate (gigafactory) Tesla lângă Berlin, unde ar urma să fie produse vehicule electrice şi baterii pentru alimentarea acestora, transmite Reuters.

„Procedura de aprobare pentru fabrica de vehicule electrice şi baterii a companiei americane Tesla în Gruenheide (Brandenburg) este aproape finalizată. Aceasta va fi anunţată vineri, la conferinţa de presă din Potsdam”, au anunţat autorităţile locale.

Anterior, publicaţia germană Handelsblatt informase că Tesla obţinuse aprobarea finală de la Ministerul Mediului din landul Brandenburg pentru gigafactory.

Construcţia acestei uzine a fost amânată, pe fondul îngrijorărilor opiniei publice cu privire la impactul asupra mediului înconjurător

Tesla Inc, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră, a anunţat recent că se aşteaptă în acest an la o creştere de peste 50% a livrărilor de vehicule electrice, în pofida perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, care ar urma să se atenueze doar în 2023.

Related posts