Cele mai tari 10 mașini de serie din istorie

Industria auto ne-a oferit, de-a lungul anilor, vehicule de neuitat, adevărate capodopere ale ingineriei și designului. Unele mașini au devenit simboluri ale inovației și performanței, schimbând pentru totdeauna modul în care percepem automobilul. Iată o listă cu cele mai tari 10 mașini de serie din istorie, care au lăsat o amprentă de neșters în lumea auto.

Două treimi dintre cumpărătorii europeni de vehicule de lux intenţionează să achiziţioneze prima lor maşină electrică în următorul an

Circa două treimi (64%) dintre cumpărătorii europeni de vehicule de lux intenţionează să achiziţioneze prima lor maşină electrică, în următoarele 12 luni, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate citat de Agerpres. Experienţa încărcării şi autonomia rămân principalele obstacole în calea adopţiei acestui tip de autovehicule.

Frânările „fantomă” ale sistemului automat AEB de pe mașini au provocat 3.000 de opriri din senin

Sistemul de asistență la frânare, cunoscut sub acronimul AEB, a fost inventat ca o soluție pentru creșterea siguranței în autovehicule, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, bazate pe senzori și camere. De doi ani, în Europa, Japonia și SUA acest sistem este obligatoriu pe mașinile noi și a salvat sute de vieți de atunci. Frânările fantomă dau însă bătăi de cap specialiștilor, pentru că soluțiile la unele probleme întârzie să apară, conform unor analiști.