Xiaomi lansează prima sa mașină electrică

Da mai departe!

Gigantul tehnologiei din China, Xiaomi, va prezenta în ajunul Anului Nou prima sa platformă pentru vehicule electrice marca Xiaomi EV, relatează Azernews, citând un tweet al fondatorului Xiaomi, Lei Jun.

Aceasta va avea loc pe 28 decembrie 2023. În timpul evenimentului, se așteaptă ca Xiaomi să dezvăluie detalii despre motoarele electrice de marcă pentru mașini, să vorbească despre caracteristicile propriului sistem de pilot automat și să anunțe data de lansare și prețurile pentru prima mașină electrică a companiei, SU7.

Xiaomi lucrează la mașina sa electrică de mai mulți ani. Mii de ingineri au fost implicați în dezvoltare, iar investițiile în proiect au depășit 1,4 miliarde de dolari. Cu produsul său, gigantul tehnologic chinez intenționează să preia o cotă semnificativă pe piață și să concureze pentru poziția de lider cu Tesla însăși.

China, în ansamblu, este cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. BYD          este cel mai mare producător individual de EV-uri, inundând deja UE cu autovehiculele sale.

Se așteaptă ca mașina electrică a Xiaomi să vină în trei versiuni: SU7, SU7 Pro și SU7 Max. Se zvonește că dimensiunile mașinii vor fi de 4.997 pe 1.963 pe 1.455 mm, iar ampatamentul este de 3.000 mm, ceea ce promite un interior spațios.

Related posts