VW se răzgândește: urmează o nouă generație Passat în 2023, o nouă Skoda Superb e și ea pe listă

Da mai departe!

Oficialii Volkswagen au anunțat că o nouă generație Passat va fi disponibilă din septembrie, iar sora sa cehă, Skoda Superb, va urma către finalul anului 2023. Schimbarea de strategie e evidentă, având în vedere că oficialii VW au anunțat timp de un an că vor să renunțe la popularul sedan.

Thomas Schaefer, șeful mărcii Volkswagen, a dezvăluit că marca sa va lansa pe piață următoarea generație a modelului de clasă medie Passat în septembrie 2023. De asemenea, modelul derivat, Skoda Superb, va ajunge pe piață spre finalul acestui an.

Atât Volkswagen Passat cât și Skoda Superb vor fi asamblate împreună la uzina din Bratislava, Slovacia, a grupului german. Până acum modelul Passat era produs la fabrica din Emden, Germania, iar Superb la Kvasiny, în Cehia.

Este important de menționat că atât de cunoscutul model Passat, care a avut ani de glorie pe piața din România, va fi produs odată cu următoarea generație doar în versiunea break (Variant), în timp ce sora sa, Skoda Superb, va avea atât variantă sedan cât și break. Asta pentru că ambele modele au fost dezvoltate de marca Skoda, parte a grupului Volkswagen.

Fosta uzină de producție a Volkswagen Passat din Emden a fost modernizată radical și va asambla doar vehicule electrice. Deja, de pe liniile de asamblare ale acestei facilități a ieșit modelul ID.4, iar în curând va debuta producția modelului ID.7

Inițial, cele două modele – Volkswagen Passat și Skoda Superb – trebuiau să fie asamblate, temporar, la uzina cehă din Kvasiny, înainte de a fi repartizate unei noi fabrici pe care grupul german avea în plan să o construiască în Turcia. Planul ce includea Turcia a eșuat din cauza problemelor financiare, iar greul pică acum pe Slovacia. Tot la Bratislava sunt și vor fi produse SUV-urile Audi Q7, Porsche Cayenne și Volkswagen Touareg.

Related posts