Volvo S90 și V90 au obținut cele mai bune rezultate AEB Pedestrian la evaluarea Euro NCAP

Da mai departe!

Odată cu noile modele sedan S90 și estate V90, Volvo Cars, producătorul de automobile premium, și-a a întărit poziția printre liderii în inovare privind siguranța auto, fiind primul producător auto care a obținut toate cele șase puncte pentru sistemului de frânare automată cu funcție de detecție a pietonilor (AEB Pedestrian) în cadrul procedurilor de testare și o medie generală de 5 stele pentru ambele mașini.

Rezultatele modelelor S90 și V90 au surclasat media generală a oricărui model testat anul trecut și, astfel, topul primelor 3 cele mai performante mașini conform Euro NCAP este deținut de modelele Volvo.

Modelele S90 și V90 calcă pe urmele lui XC90, prima mașină produsă vreodată care a obținut punctaj maxim la testele Euro NCAP pentru AEB City și AEB Interurban. În ciclul de testări, performanțele S90 și V90 au fost conform așteptărilor, acumulând toate cele 5 stele datorită nivelului înalt al echipamentelor de siguranță standard ce stau la baza noilor modele.

”Am muncit intens pentru a ne asigura că mașinile noastre îndeplinesc toate cerințele de siguranță și trec de toate procedurile de testare pe care agențiile de evaluare le-au dezvoltat. Principalul nostru scop este și a fost întotdeauna siguranța în condiții reale de condus. Sistemele de frânare autonomă în caz de urgență, așa cum e tehnologia Volvo City Safety, reprezintă un pas clar către drumul nostru spre mașinile complet autonome, pe care le privim ca un element cheie pentru reducerea numărului de răniri și decese în trafic”, a spus Malin Ekholm, Director al Volvo Car Safety Centre în cadrul Volvo Cars Group.

Succesul Volvo în cadrul testelor pentru sistemele de frânare autonomă în caz de urgență sunt un rezultat al sistemului avansat City Safety, care este dotare standard pentru oricare din noile mașini Volvo. City Safety indentifică potențialele pericole de pe drumul parcurs, cum ar fi vehicule, pietoni și cicliști în anumite situații date, pe timp de zi și de noapte.

”Siguranța a fost întotdeauna o prioritate pentru Volvo Cars. Cele 5 stele obținute de S90 și V90 și punctajul maxim la testele AEB subliniază angajamentul nostru de a livra o experiență de condus sigură, plăcută și plină de încredere la bordul mașinilor noastre”, a adăugat Malin Ekholm.

”Siguranța a fost întotdeauna o prioritate pentru Volvo Cars. Cele 5 stele obținute de S90 și V90 și punctajul maxim la testele AEB subliniază angajamentul nostru de a livra o experiență de condus sigură, plăcută și plină de încredere la bordul mașinilor noastre”, a adăugat Malin Ekholm.

Testele Euro NCAP pentru sistemul de frânare automată cu funcție de detecție a pietonilor sunt concepute pentru a evalua performanțele acestor sisteme folosind trei scenarii de traversare a străzii de către pietoni, toate acestea având ca rezultat final coliziunea fatală dacă sistemul AEB nu intervine. Testele reprezintă situații frecvente și critice care se sfârșesc adesea cu victime în rândul pietonilor în situații reale:

  • Un adult traversează șoseaua în fugă venind de pe partea șoferului
  • Un adult traversează șoseaua venind de pe partea pasagerului din dreapta a vehiculului (există două teste desfășurate pentru acest scenariu)
  • Un copil fuge dintre două mașini parcate către șosea din partea pasagerului din dreapta a vehiculului

Volvo Cars are o viziune pe termen lung conform căreia, până în anul 2020, nici o persoană nu va fi omorâtă sau grav rănită într-un nou model Volvo. S90 și V90 sunt o dovadă în plus a investițiilor continue și a angajamentului față de condusul în condiții sigure.

Related posts