Volvo prezintă varianta S90 Excellence

Da mai departe!

Volvo Cars, producătorul suedez de automobile premium, a dezvăluit versiunea actualizată pentru piața din China a sedanului S90 și modelul de lux S90 Excellence, amândoua destinate pieței de modele sedan high-end, înainte de prima lor apariție publică la 2016 Guangzhou Motor Show.

Noul S90 va fi cea mai premium mașină produsă vreodată în China. Ambele versiuni vor fi produse în unitatea Volvo Cars din Daqing, China, și vor fi exportate global, cu accent pe nivelul înalt de calitate care ghidează strategia globală de producție Volvo.
“China va juca un rol tot mai important pentru planurile noastre de producție globală. În anii care urmează, fabricile noastre de aici vor livra cele mai bune produse pentru exporturi către lumea întreagă, contribuind la obiectivul nostru de a vinde 800.000 de unități până în 2020”, spune Håkan Samuelsson, Președintele și CEO al Volvo Car Group.
Volvo a fost primul producător din Vest care a exportat către Statele Unite o mașină premium fabricată în China în anul 2015 prin modelul S60 Inscription, care a primit un rating de 5 stele în urma testelor realizate de National Highway Traffic Safety Administration.
“Primul lucru pe care îl observi la S90 Excellence este că am renunțat la scaunul din față pentru pasager și l-am înlocuit cu ceea ce noi numim Lounge Console, concepută pentru executivii care au nevoie de șoferi, de timp de relaxare sau de muncă pe timpul deplasării cu mașina. Al doilea lucru pe care îl vei observa sunt materialele de înaltă calitate combinate astfel încât să îți ofere o senzație de lux incomparabilă”, spune Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design al Volvo Car Group.

S90 Excellence cuprinde multe funcționalități concepute pentru a îmbunătăți experiența din mașină – un plafon complet panoramic, mese de lucru mobile, depozitare eficientă, încălzire sau răcire pentru suportul de pahare, un suport pentru picioare reglabil și un sistem de entertainment care cuprinde un ecran mare pentru muncă sau relaxare. S90 Excellence include și o interfață de control cu touchscreen pentru pasagerii scaunelor din spate, un spațiu de refrigerare incorporat și pahare de cristal lucrate manual, realizate de producătorul suedez Orrefors.
S90 va fi disponibil cu modelele de motoare Volvo premiate, T4 și T5, și cu motorul plug-in hibrid T8 Twin Engine, livrând un mix fără compromisuri de performanță și putere electrică pură, care vor pune în evidență setările șasiului Volvo ”Relaxed Confidence”. S90 Excellence va avea doar opțiunea de sistem de propulsie T8 Twin Engine.
Toate modele noi vor avea incluse dotările standard de siguranță, incluzând aici detectarea animalelor mari ca parte a sistemului City Safety, Pilot Assist, care este un mod de condus semi-autonom cu asistența șoferului și care poate fi activat la viteze de până la 130 km/h.
Noile modele ale seriei 90 vor avea și avantajul integrării cu telefoanele smart, incorporând Apple CarPlay și Android Auto, care facilitează accesul la funcționalitățile familiare ale telefonului prin intermediul unui ecran central de mari dimensiuni.
Ambele mașini vor avea integrat sistemul de calitate a aerului CleanZone care are include un filtru ionic de aer, monitorizare în timp real PM 2.5 pentru cele patru zone ale sistemului de aer condiționat.
Noile modele S90 vor intra în producție în noiembrie, iar producția S90 Excellence va începe anul viitor.

Related posts