Volkswagen şi-a confirmat miercuri previziunile financiare pentru 2022, în pofida incertitudinilor internaţionale

Da mai departe!

Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, şi-a menţinut miercuri previziunile financiare pentru 2022, în pofida perturbărilor existente în lanţul de aprovizionare din cauza războiului din Ucraina şi a pandemiei de Covid-19, bazându-se pe reţeaua sa globală de producţie, transmite Reuters.

Producătorii de automobile la nivel mondial, la fel ca majoritatea sectoarelor industriale, se confruntă cu o penurie de componente cheie ca urmare a blocajelor legate de Covid-19 şi a invadării Ucrainei de către Rusia, care agravează o penurie continuă de semiconductori.

”Ne-am folosit poziţia de companie cu adevărat globală pentru a echilibra producţia pe pieţele noastre şi pentru a reduce presiunea acolo unde au existat probleme de aprovizionare şi lipsuri de produse. De exemplu, când a trebuit să reducem producţia în Europa din cauza lipsei cablajelor şi în unele zone a trebuit să închidem fabricile, am trimis semiconductorii de care nu aveam nevoie în alte regiuni”, a declarat directorul general Herbert Diess jurnaliştilor.

Volkswagen continuă să se aştepte ca vânzările să crească cu 8%-13%, la o marjă de profit operaţional de 7,0%-8,5% şi la o creştere a livrărilor de 5-10% în 2022, indicând configuraţia sa globală care i-a permis să acorde prioritate unor regiuni şi produse cu marjă mare.

Diess a subliniat în continuare incertitudinea din cauza conflictului din Ucraina şi a pandemiei, adăugând că grupul nu poate prevedea în prezent impactul total pe care l-ar avea o deteriorare a situaţiei, inclusiv o posibilă interzicere a importurilor de energie rusă.

Volkswagen, care a confirmat planurile de a lista divizia de lux Porsche AG într-o ofertă publică iniţială parţială în trimestrul patru, a declarat că încă se aşteaptă ca oferta de cipuri să se îmbunătăţească în a doua jumătate a anului.

Compania, care a publicat rezultate preliminare pentru primul trimestru, luna trecută, a raportat vânzări de 62,7 miliarde de euro în primele trei luni ale anului, în creştere cu 0,6% faţă de anul precedent.

Related posts