Viitorul şef de la Renault este încrezător în relansarea rapidă a constructorului auto francez

Da mai departe!

Noul director general de la Renault, Luca de Meo, a declarat că este conştient de faptul că producătorul auto francez se confruntă cu numeroase probleme, dar s-a declarat încrezător cu privire la o relansare rapidă a acestuia, transmite Reuters.

„Mi-a plăcut întotdeauna să merg acolo unde sunt provocări”, a spus Luca de Meo, într-o alocuţiune susţinută cu prilejul Adunării Generale anuale a Acţionarilor Renault. „Am decis să revin la Renault, pentru că este o provocare să redresezi unul dintre cei mai mari şi mai prestigioşi constructori de automobile”, a adăugat italianul în vârstă de 52 de ani, care şi-a început cariera în industria auto la Renault.

În condiţiile în care peste câteva zile va prelua postul de director general la Renault, Luca de Meo s-a declarat impresionat de competenţele angajaţilor companiei şi le-a promis acţionarilor „una dintre cele mai plăcute surprize de redresare a situaţiei”.

La începutul acestui an, Luca de Meo a demisionat din postul de director al Seat, o marcă spaniolă din portofoliul grupului Volkswagen. Italianul era responsabil de redresarea Seat, în fruntea căruia a fost numit în 2015, după ce anterior a fost director de marketing şi vânzări la constructorul auto german Audi. Dacă în urmă cu patru ani Seat era o marcă muribundă, anul trecut a stabilit un record istoric de vânzări.

Venirea lui Luca de Meo la Renault apare într-un context în care grupul francez a anunţat că va elimina 15.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dintre care 4.600 numai în Franţa, după ce a înregistrat primele sale pierderi anuale din ultimii 10 ani.

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Related posts