Vânzările Volkswagen cresc semnificativ, datorită evoluţiei foarte bune din China

Da mai departe!

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a raportat vineri o creştere de 39% a livrărilor pe plan global, la 720.200 vehicule, în aprilie, comparativ cu perioada similară din 2022, transmit DPA şi Reuters.

Livrările grupului german au fost stimulate de creşterea de 79% înregistrată în China, în timp ce în Europa Occidentală s-a înregistrat un avans de 28,7%.

În primele patru luni din acest an, livrările VW pe plan global au urcat cu 14%, comparativ cu perioada similară din 2022, la 2,76 milioane unităţi.

De asemenea, brandurile individuale din grupul Volkswagen au avut o evoluţie mai bună în aprilie, comparativ cu perioada similară din 2022, singurul declin fiind înregistrat de Lamborghini, Bentley şi divizia de vehicule comerciale a VW.

Volkswagen avertiza se aşteaptă anul acesta la o concurenţă mai ridicată, în urma atenuării perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a sporirii competiţiei pe piaţa vehiculelor electrice din China.

Grupul german a fost încurajat să-şi menţină estimările anuale privind majorarea vânzărilor şi o rentabilitate a vânzărilor (ROS) de 7,5% – 8,5% în urma rezultatelor solide înregistrate în primul trimestru din 2023, pe fondul creşterii vânzărilor în Europa şi America de Nord.

În China, livrările au scăzut cu 14,5% iar directorul financiar Arno Antlitz a recunoscut că mai sunt încă multe de făcut pentru a-i prinde din urmă pe producătorii chinezi de vehicule electrice.

Volkswagen şi alţi producători auto străini se confruntă cu o concurenţă sporită din partea companiilor auto chineze, care accelerează ritmul şi presiunile de reducere a costurilor, pe o piaţă unde vehiculele pe bază de baterii reprezintă acum aproape o treime din noile vânzări

„Concurenţa se va intensifica, în urma creşterii nivelului de semiconductori disponibili”, a apreciat Antlitz. 

Related posts