Vânzările de automobile sunt în scădere, în China, în pofida succesului maşinilor hibride plug-in

Da mai departe!

Şi ponderea vehiculelor propulsate cu forme noi de energie (NEV) a atins un nou nivel record, deschizând calea ca Beijingul să-şi îndeplinească rapid obiectivele de mediu, vânzările de vehicule electrice (EV) încă sunt mai reduse decât cele de hibride plug-in (PHEV).

În aprilie, vânzările de automobile s-a situat la 1,55 milioane de unităţi, un declin de 9,6% faţă de martie, când se înregistrase un avans de 5,7%.

Vehiculele propulsate cu forme noi de energie au reprezentat 43,5% din totalul vânzărilor de automobile, un record lunar, după ce în prima jumătate din aprilie depăşiseră pragul de 50%. Obiectivul Chinei este ca 45% din maşinile vândute să fie vehiculele propulsate cu forme noi de energie, până în 2027.

Vânzările EV au urcat cu 12,1% în aprilie, faţă de un avans de 10,5% în martie, în timp ce vânzările PHEV au crescut cu 64,2%, faţă de o expansiune de 75,4% în martie.

Segmentul PHEV, care înregistrează un avans mai rapid din 2022, a stimulat succesul producătorului auto chinez BYD, reprezentând 57% din totalul vânzărilor de automobile ale companiei în aprilie.

Ponderea Chinei pe piaţa globală a PHEV a ajuns la aproape 70% în primul trimestru, arată datele CPCA.

Producătorii auto din Japonia, pionierii tehnologiilor hibride, au ajuns în urma companiilor chineze, pe plan mondial.

Pentru a stimula cererea, China a anunţat subvenţii de până la 10.000 yuani (1.380 dolari) pentru fiecare automobil înlocuit.

Related posts