Un nou trend: companiile oferă accesul la o mașină electrică drept beneficiu, odată cu un nou loc de muncă

Da mai departe!

O serie de angajatori oferă scheme de acces și folosire a vehiculelor electrice (VE) la preț avantajos, pentru a încerca să atragă angajații care caută beneficii ecologice, scrie Euronews.

Mașinile electrice sunt oferite în unele companii din Marea Britanie ca un beneficiu pentru a atrage angajați tineri și conștienți de mediu.

Ideea este că un angajat este înscris într-o schemă care îi permite să închirieze o mașină electrică prin intermediul companiei.

Potrivit celui mai recent raport privind forța de muncă sustenabilă realizat de Octopus EV, tot mai mulți angajați din generația Z și din generația milenialilor aleg să lucreze pentru companii cu valori de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) similare cu ale lor. În mai multe cazuri, valorile și beneficiile ecologice ale unei companii pot fi factorul decisiv pentru ca un candidat la un loc de muncă să accepte sau nu oferta.

Printre beneficiile ecologice se numără programe pentru vehiculele electrice (EV), programele de deplasare cu bicicleta la locul de muncă, opțiunile de vacanță cu emisii reduse de dioxid de carbon și voluntariatul în cadrul organizațiilor caritabile de mediu.

Beneficiile de transport ecologic devin din ce în ce mai populare, raportul subliniind că 62% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani și 56% dintre cele cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani ar fi interesate de acestea, dacă angajatorul lor ar oferi un astfel de beneficiu.

Iar 61% dintre angajați au declarat, de asemenea, că ar lua în considerare posibilitatea de a alege un vehicul electric pentru următoarea lor mașină, deși, pentru aproape 78% dintre angajați, acestea rămân peste prețul unui lucrător mediu.

Potrivit Octopus EV, 74% dintre angajați și-ar dori în continuare un sistem de închiriere avantajoasă a unei mașini electrice dacă ar fi posibil. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când schema este transparentă, comunicând în mod clar tot ceea ce ar fi inclus, cum ar fi kilometri gratuiți, service, un încărcător gratuit la domiciliu, reparații, întreținere, asigurare și așa mai departe.

Avantajele unei astfel de scheme

O astfel de schemă înseamnă, în esență, că angajații acceptă o reducere a salariului lor înainte de impozitare și de asigurare națională, pentru a plăti cheltuielile de leasing pentru un vehicul electric. În acest fel, angajații își reduc și salariul impozabil, realizând astfel o economie atât la asigurare, cât și la impozitul pe venit.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale unei astfel de scheme pentru vehicule electrice este că le oferă angajaților un acces mai mare la utilizarea vehiculelor electrice, reducând în același timp prețul ridicat al proprietății private a unuia.

Potrivit companiei de cercetare în domeniul finanțelor personale NimbleFins, prețul mediu al unui vehicul electric în Regatul Unit este de 48.000 de lire sterline (56.002,37 euro).

Acest lucru înseamnă că vehiculele electrice sunt în mare parte inaccesibile pentru mulți angajați britanici.

Un program de acest tip le-ar oferi angajaților șansa de a testa utilizarea vehiculelor electrice și, în cele din urmă, de a decide să cumpere unul propriu.

Taxa pe beneficii în natură sau taxa pe mașina de serviciu pentru vehiculele diesel sau pe benzină ajunge până la 37% în Regatul Unit. În schimb, pentru vehiculele electrice, guvernul a impus o taxă de doar 2%.

Related posts